Now Reading:
U četvrtak komemoracija za maestra Vladimira Kranjčevića
Full Article 1 minutes read

U četvrtak komemoracija za maestra Vladimira Kranjčevića

Maestro Kranjčević, dirigent, pijanist, glazbeni pedagog, bio je i jedan od utemeljitelja Varaždinskih baroknih večeri i kroz 36 festivalskih godišta član uprave i ravnatelj

U četvrtak, 13. veljače u 11 sati, u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a bit će održana komemoracija za maestra Vladimira Kranjčevića koji je preminuo u 84. godini.

Maestro Kranjčević, dirigent, pijanist, glazbeni pedagog, bio je i jedan od utemeljitelja Varaždinskih baroknih večeri i kroz 36 festivalskih godišta član uprave i ravnatelj. Za svoj je predan glazbeni i umjetnički rad primio brojne nagrade, među kojima su i nagrade Grada Varaždina i Varaždinske biskupije.

Od maestra Kranjčevića koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi Varaždina i cijele Hrvatske oprostit će se na komemoraciji predstavnici lokalne uprave i samouprave, Varaždinskih baroknih večeri, HNK u Varaždinu, suradnici i prijatelji te štovatelji njegova djela. Svi će oni zajedno iskazati zahvalnost maestru Kranjčeviću za sve što je učinio za brojne generacije mladih glazbenika, varaždinsku i hrvatsku kulturu.

Posljednji ispraćaj maestra Kranjčevića bit će u petak, 14. veljače u 12.50, na zagrebačkom Krematoriju.

screenshot/youtube

www.sjever.hr

12.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.