Now Reading:
Kreditne linije za poduzetnike u Koprivničko-križevačkoj županiji
Full Article 2 minutes read

Kreditne linije za poduzetnike u Koprivničko-križevačkoj županiji

KKŽ

U prostorijama PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije u utorak, 11. veljače održan je 8. sastanak lokalnih dionika i prvi sastanak Županijskog stručnog tijela i koordinacije za MSP u okviru provedbe projekta „ATM for SME’s – „Pristup mikrofinanciranju malih i srednjih poduzetnika“. Ispred Koprivničko-križevačke županije sastanku su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

Na početku sastanka prisutne je pozdravila ravnateljica PORE Melita Birčić, nakon čega je ispred PORE Marina Šandor Krznarić održala prezentaciju na temu provedbe mjera Regionalnog akcijskog plana s naglaskom na četiri prioritetne mjere nužne za razvoj i poboljšanje potpore malim i srednjim poduzećima na području Koprivničko-križevačke županije. To su: Županijski program kreditiranja mikro i malih poduzetnika, Osnivanje županijskog stručnog tijela i koordinacije za MSP, Županijski program potpora mikro i malim poduzetnicima i Jačanje kapaciteta poduzetničkih potpornih institucija.

Uslijedila je prezentacija županijskih mjera za poticanje poduzetništva koje je ispred Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Koprivničko-križevačke županije predstavila viša savjetnica za gospodarstvo i javnu nabavu Jasna Sabolić. Istovremeno je najavila i kreditne linije za poduzetnike koje Županija priprema u suradnji s HBOR-om, a u sklopu kojih će poduzetnicima sufinancirati kamatu u visini dva posto godišnje.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Grada Koprivnice, Grada Križevaca, Grada Đurđevca, HGK ŽK Koprivnica, HZZ PU Križevci, KPC d.o.o., Obrtničkog učilišta POUKA, HOK – Obrtničke komore KKŽ, Poduzetničkog inkubatora Đurđevac i Enter Koprivnica d.o.o.

Projekt „ATM for SME’s – „Pristup mikrofinanciranju malih i srednjih poduzetnika“ u kojem uz PORA-u sudjeluje devet partnera iz osam europskih država, odobren je u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti 1,622 mil. EUR.

Foto: PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije

sjever.hr

12.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.