Now Reading:
Koronavirus u Zaboku? U Zavod za javno zdravstvo javio se mladić koji se nedavno vratio iz Kine
Full Article 2 minutes read

Koronavirus u Zaboku? U Zavod za javno zdravstvo javio se mladić koji se nedavno vratio iz Kine

Zavodu za javno zdravstvo Krapinsko zagorske županije danas se javio 24-godišnji muškarac koji je nedavno boravio u Kini.

Prema riječima dr. Ivana Lipovca, mladić se Zavodu javio telefonski, a na to ga je ponukala majka, kada je kod njega primijetila zdravstvene probleme.
-On je 1. veljače došao iz Kine i bio je kod kuće 12 dana, a tijekom posljednja dva dana uočio je sekret u grlu, bez temperature, bez kašlja i grlobolje, odnosno nekakve respiratorne infekcije – rekao je dr. Lipovac te naglasio da je iz mjere opreza donio odluku da se obave pretrage na koronavirus.
-Mladić je sada u Općoj bolnici Zabok i tamo će ostati u izolaciji dok se ne dobiju rezultati briseva. Vjerojatno će sve to sutra biti gotovo i poznato – kaže dr. Lipovac.

Uzorci su poslani u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu gdje će se obaviti analiza, a sve dok ona traje, mladić će ostati u izolaciji, rekao je dr. Lipovac i dodao:
-Njegovi su roditelji u kućnoj izolaciji i kod kuće će ostati dok ne dobijemo rezultate nalaza. Budu li pozitivni, oni će i dalje biti u izolaciji, a ako će biti negativni, moći će ići kuda hoće.

a.kučić/sjever.hr

12.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.