Now Reading:
U Murskom Središću postavljene ploče u sklopu preventivnog projekta „Stop provalama u vozila“
Full Article 3 minutes read

U Murskom Središću postavljene ploče u sklopu preventivnog projekta „Stop provalama u vozila“

Analizom problematike kaznenih dijela na području Međimurske županije najzastupljenija su kaznena djela protiv imovine i to krađe i teške krađe. Teške krađe kao što su provaljivanje u vozila često se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, zdravstvenih ustanova, groblja i slično.

Da bi se spriječile teške krađe u vozila i krađe iz vozila u suradnji s Policijskom upravom međimurskom pokrenuta je preventivna aktivnost „Stop provalama u vozila“ kojoj je primarna svrha podići razinu svijesti građana o problemu teških krađa provaljivanja te podsjetiti građane o potrebi ne ostavljanja vrijednih stvari na sjedalima automobila.

Na inicijativu Policijske uprave međimurske u sklopu preventivnog projekta „Stop provalama u vozila“ na 73. sjednici stručnog kolegija, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak donio je zaključak u kojem se prihvaća prijedlog Policijske uprave međimurske vezan uz postavljanje preventivnih ploča za parkirališta.

Grad Mursko Središće postavio je četiri preventivne ploče na području grada i to na lokacijama: kod Konzuma, na parkiralištu na šetnici uz rijeku Muru, na parkiralištu kod Doma zdravlja i na parkiralištu kod ugostiteljskog objekta Promenada.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec obišli su mjesta na kojima su postavljene preventivne ploče.

Preventivne ploče slikom i tekstom upozoravaju građane da poduzimanju određene mjere samozaštite da do krađa i teških krađa ne bi došlo.

www.sjever.hr 04.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.