Now Reading:
Sve više oboljelih od gripe, najviše među djecom – u Varaždinskoj županiji jedna osoba umrla
Full Article 2 minutes read

Sve više oboljelih od gripe, najviše među djecom – u Varaždinskoj županiji jedna osoba umrla

Sve je više djece oboljele od gripe. Liječnici preporučuju inhalacije, vitamine, laganu prehranu, ležanje i mirovanje

Dok se svijet suočava s koronavirusom, u Hrvatskoj se širi gripa koja je ove godine stigla i ranije nego inače. Oboljelo je gotovo 3000 osoba, najviše vrtićke i školske djece, objavio je Dnevnik Nove TV..

-Neka djeca znaju povraćati, posebice mala djeca, jer do treće godine gripa se manifestira s više simptoma. Kašalj, cureći nos, povraćanje, proljev, slabost, malaksalost. Teško da će ih boljeti mišići, kosti, zglobovi, to je uobičajeno kod visoke djece. Tu je i temperatura koja je tvrdokorna i teško pada – kaže Vlatka Krizmanić, pedijatrica u Domu zdravlja Osijek i dodaje:
-Gripa je bolest koja se liječi kod kuće, ne u čekaonici, ne u ordinaciji. Mi smo ti koji će pregledati dijete, koji će dati simptomatsku mjeru, jer sama gripa je virusna bolest. Nju jednostavno treba preležati, piše Dnevnik.

Samo ove godine u Hrvatskoj je od gripe oboljelo 2910 osoba. Najviše njih virus je zahvatio u Ličko-senjskoj, Šibensko-kninskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Iza nje je odmah Grad Zagreb, a slijede Varaždinska, Krapinsko-zagorska te Međimurska županija
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Varaždinskoj su županiji do 26. siječnja evidentirane 283 oboljele osobe, a najviše ih je bilo u pretposljednjem tjednu ovog mjeseca, kada je i jedna osoba umrla.

screenshot

a.kučić/sjever.hr/dnevnik.hr

29.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.