Now Reading:
Promjenljivo i razmjerno toplo
Full Article 2 minutes read

Promjenljivo i razmjerno toplo

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danas promjenljivo oblačno te i dalje razmjerno toplo. Mjestimice oborina, većinom kiša, no u gorju pa i u nekim nizinama može kratkotrajno biti susnježice ili snijega. Puhat će umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, u gorju i jugozapadnjak, koji će ujutro biti jak. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10, a najviša dnevna uglavnom od 9 do 14 °C, u gorju i na istoku unutrašnjosti malo niža.
Biometeorološke prilike će se poboljšavati tijekom dana u cijeloj zemlji, a poboljšavanje će započeti sa zapada. U Lici, Gorskom kotaru i u unutrašnjosti Dalmacije su, zbog mjestimične magle i niske naoblake, moguće pojačane tegobe kod kroničnih bolesnika, a glavobolja i lošije raspoloženje kod meteoropata.
U drugoj polovici tjedna promjenljivo oblačno i razmjerno toplo. U četvrtak u većini predjela suho, a za vikend povremene kiše će biti ponajprije na Jadranu, u unutrašnjosti Dalmacije i u gorju. Na kopnu će puhati slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak. Na Jadranu u četvrtak umjeren do jak sjeverni vjetar i bura, na otvorenom moru i sjeverozapadnjak, poslijepodne će okrenuti na jugo koje će puhati i u nastavku razdoblja.

n.kalajdžija / sjever.hr / DHMZ

29.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.