Now Reading:
Biometeorološke prilike će se pogoršavati
Full Article 2 minutes read

Biometeorološke prilike će se pogoršavati

Varazdin

Prema prognozi DHMZ-a danas umjereno i pretežno oblačno i vjetrovito. Kiše će biti u noći i ujutro na sjevernom Jadranu i u gorju, a potom i drugdje. Na Jadranu će lokalno biti i pljuskova s grmljavinom. Krajem dana i u noći u središnjim i istočnim predjelima je uz zahladnjenje ponegdje moguća susnježica i snijeg. Puhat će umjeren do jak, u gorju i na sjevernom Jadranu mjestimice i olujan jugozapadnjak, a u Dalmaciji jako jugo. Minimalna temperatura zraka od 0 do 4, na Jadranu od 6 do 10, a maksimalna uglavnom od 11 do 15 °C, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije malo niža.
Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana u cijeloj zemlji, što kod meteoropata može izazvati glavobolju, umor i razdražljivost. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu se pojačati pa se preporuča izbjegavanje suvišnih napora.
U nastavku tjedna djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz više oblaka povremene kiše bit će uglavnom u srijedu ujutro, na Jadranu i u petak. Najviše sunčanog vremena se očekuje u četvrtak, osobito na moru, dok će u unutrašnjosti ujutro i prijepodne mjestimice biti magle. U srijedu će puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak, potom većinom jugozapadnjak, na moru u četvrtak i jugo.

n.kalajdžija / sjever.hr / DHMZ

28.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.