Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Mnogima će vikend pokvariti kiša, ali će bar temperatura biti nešto viša!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Mnogima će vikend pokvariti kiša, ali će bar temperatura biti nešto viša!

kiša

Najnovija vremenska prognoza većini se neće svidjeti – iako su prognostičari ranije objavili drugačiju prognozu, izgleda da će kiše biti gotovo u cijeloj zemlji, a ni temperature neće porasti baš onoliko koliko se najavljivalo

Krenimo redom! Prema najavama DHMZ-a, danas će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češće na Jadranu i u predjelima uz Jadran. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje slabe oborine koje se mogu smrzavati u dodiru s tlom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu umjereno do jako jugo.
Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -3 do 2, na Jadranu između 7 i 12. Najviša dnevna od 5 do 10, na Jadranu između 10 i 15 °C.

Vrijeme narednih dana

Promjenljivo oblačno mjestimice s kišom osobito na Jadranu i krajevima uz Jadran. Uglavnom suho uz moguća sunčana razdoblja očekuje se u ponedjeljak. Na kopnu vjetar uglavnom slab u utorak umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo i sjeverozapadnjak, a u utorak povremeno i jak jugozapadnjak.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će biti nepovoljnije na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru nego u ostatku zemlje. Kod meteoropata se može javiti umor, glavobolja, bolovi na mjestima ranijih ozljeda i tegobe sa snom u noći na nedjelju. Pojačane tegobe mogu osjećati bolesnici s bolestima krvožilnog sustava i reumatičari. Ujutro je na istoku zemlje moguća magla pa kronične plućne bolesnike upozoravamo na adekvatnu zaštitu.

www.sjever.hr/dhmz

25.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.