Now Reading:
Dolazi snježni vikend
Full Article 2 minutes read

Dolazi snježni vikend

Prema prognozi DHMZ-a danas će u većem dijelu unutrašnjosti prevladavati oblačno, mjestimice maglovito, a ponegdje je moguć i vrlo slab snijeg. Sredinom dana i poslijepodne se u Gorskom kotaru i Lici očekuju sunčana razdoblja. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni, ponegdje i zapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu između 4 i 9 °C. Najviša dnevna temperatura od -2 do 2 u nizinama, od 2 do 7 u gorju te između 11 i 15 °C na obali i otocima.
Povoljne biometeorološke prilike će se zadržati na Jadranu. Magla i niska naoblaka u Lici, a u središnjoj Hrvatskoj i većem dijelu Slavonije i razmjerno niska temperatura zraka tijekom cijelog dana, kvarit će osjet ugode i raspoloženja meteoropatima, a reumatičarima, srčanim i plućnim bolesnicima može otežati podnošenje njihovih bolesti.
Za vikend na kopnu pretežno oblačno, u većini krajeva uz susnježicu i snijeg, a tek rijetko kišu. Očekuje se stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, a u gorju moguće od 10 do 20 cm. Na Jadranu promjenljivo oblačno, u subotu i u prvom dijelu nedjelje mjestimice s kišom. Najmanje oborine bit će na istoku zemlje. Na kopnu će u nedjelju zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U subotu će na Jadranu puhati umjereno jugo, navečer u okretanju na buru koja će u nedjelju i ponedjeljak biti jaka. Temperatura zraka bez većeg dnevnog hoda.

n.kalajdžija / sjever.hr / DHMZ

17.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.