Now Reading:
Zlatarka ostavila srce u ringu ali nije bilo dovoljno. Shields pobijedila Habazin jednoglasnom odlukom sudaca
Full Article 2 minutes read

Zlatarka ostavila srce u ringu ali nije bilo dovoljno. Shields pobijedila Habazin jednoglasnom odlukom sudaca

habazin

Hrvatska boksačica Ivana Habazin, inače iz Zlatara, nije uspjela protiv Amerikanke Claresse Shields u Atlantic Cityju u borbi za pojaseve WBO-a i WBC-a u supervelter kategoriji. Iako je ostavila srce u ringu Zlatarka nije ozbiljnije ugrozila Shileds koja je na bodove bila bolja u svakoj rundi.

Prvi veći problemi za Habazin nastupili su u 6. rundi kada je nakon serije udaraca sutkinja prvi puta odbrojavala Hrvatici. Nakon toga uslijedilo je i brojanje u 8. rundi. Kada je Ivana i imala nekoliko kvalitetnih udaraca Shileds je to uvijek vraćala. Velikih problema naša je boksačica imala i u posljednjoj rundi kada je Shilds osjetila da bi možda mogla okončati sve prije kraja borbe, no, Ivana se oduprla tim udarcima.

U konačnici Shields je pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca. Bila je to njena 10 profesionalna pobjeda. Prema brojkama ona je jedna od najboljih boksačica svih vremena. I nakon meča Shields je u svojim izjavama pokazala već poznatu dozu bahatosti prema našoj Ivani.

Inače, Ivana Habazin ušla je u ring u zanimljivoj narodnoj nošnji, odijelu i kapi, a uz nju je bio James Ali Bashir, trener kojega je prije tri mjeseca teško ozlijedio polubrat Claresse Shields. Za vrijeme meča nije bio s njom u kutu.

s.kalajdžija/sjever.hr Foto screenshot 11.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.