Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Danas ponesite sunčane naočale, ali i rukavice i kape!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Danas ponesite sunčane naočale, ali i rukavice i kape!

Iako nam srijeda donosi puno sunca i blagi porast temperature, dosta dugo ostat ćemo u minusu, zato će nam i danas trebati „zimska oprema”

U unutrašnjosti u prvom dijelu dana niski oblaci, mjestimice i magla, a poslijepodne će biti sunčanije, najavljuju iz DHMZ-a. Vjetar uglavnom slab, samo u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu sunčano uz slabu do umjerenu buru, još prijepodne uglavnom podno Velebita jaku s olujnim udarima, a prema otvorenom moru poslijepodne će zapuhati sjeverozapadnjak.
Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, na moru od 3 do 6, a najviša dnevna od 3 do 7 na kopnu te od 9 do 13 °C na obali i otocima.

Vrijeme narednih dana

Sljedeća će jutra biti uglavnom  manje hladna nego u utorak, ali i dalje – kao i u prvom ovogodišnjem tjednu – uz temperaturu uglavnom malo nižu od klimatološkog srednjaka, osobito na kopnu. I dnevna će temperatura porasti pa će gotovo posvuda biti viša od prosječne za drugi siječanjski tjedan, najavljuje Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Oborine će do vikenda izostati, a i tada će za njih biti vrlo mala vjerojatnost. Igri oblaka, sunca i vedrine ponegdje će se pridružiti i magla, i to ne samo po nizinama unutrašnjosti, nego i na Jadranu, posebice na otvorenome moru.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Pod utjecajem anticiklone biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti povoljne. Većina ljudi će se stoga osjećati dobro, imati primjerenu koncentraciju i biti dobrog raspoloženja. Niske temperature, osobito u unutrašnjosti u jutarnjim satima, kasno navečer i u noći mogu stvarati tegobe pa kronične bolesnike upozoravamo na adekvatnu zaštitu.

www.sjever.hr/dhmz/hrt

08.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.