Now Reading:
U Zlataru se nastavljaju radovi vrijedni 32 milijuna kuna, a u ovoj godini planiraju se i nove investicije
Full Article 3 minutes read

U Zlataru se nastavljaju radovi vrijedni 32 milijuna kuna, a u ovoj godini planiraju se i nove investicije

Uz čestitku građanima za početak nove godine na svom službenom FB profilu, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek podsjetila je i na učinjeno u 2019. godini. Trenutačno su u tijeku radovi vrijedni 32 milijuna kuna, a o onima koji će krenuti u ovoj godini, za sada još ne govori.

‘Ovo je i doba kada uvijek pogledamo unazad kako bismo zbrojili rezultate, ocijenili ostvareno i napravili planove za sljedeću godinu. Ponosna sam na povećanje proračuna koji je dvostruko veći nego prije par godina i prelazi 20 milijuna kuna.

U 2020. godinu ulazim s optimizmom te ću i dalje uz svoje suradnike ustrajati na ostvarenju započetih projekata i pokretanju novih, a sve kako bi naš grad bio još ljepši i ugodniji za život svih njezinih stanovnika. Pri samom završetku su i dogovori o novim investicijama u našem gradu koje ću još neko vrijeme morati držati u tajnosti dok isti ne započnu.

Najvažniji projekti koji su napravljeni u ovoj godini i oni koji su u tijeku te će uskoro biti završeni jesu uređenje parka kod Galerije izvorne umjetnosti, označene ulice i naselja, daljni radovi u Sokolani, započeta dogradnja  vrtića, uređeno dječje igralište u Parku hrvatske mladeži, uređeno dječje igralište u Belcu, asfaltirano 5 dionica nerazvrstanih cesta, izgrađen nogostup i rekonstruirana cesta u Belcu do osnovne škole,  sanirano klizište u Vinogradskoj ulici, uređenje gradskog parkirališta ispred Suda, uređena cesta kod crkve u Martinščini i izrađen nogostup kod područne škole,  izgradnja nogostupa u Varaždinskoj ulici, instaliran bežični internet u Zlataru, Belcu, Martinščini i Donjoj Batini, započeta modernizacija javne rasvjete, izrađena Strategija poljoprivrede, uređivanje nerazvrstane ceste kamenim materijalom, košnja i raslinje uz ceste, postavljanje cijevi na nekim dionicama te krpanje udarnih rupa, popravak mostova, zasađeno novo raslinje u Parku, postavljena prva solarna autobusna stanica, dobivena sredstva i provođenje projekta za odvojeno prikupljanje otpada, povećanje naknada novorođenoj djeci, besplatna nabava radnih bilježnica osnovnoškolcima, povećan iznos i broj stipendija, sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima, darivana sredstva svim školama za opremanje, sufinanciranje škole plivanja, plaćeno ljetovanje za 11-ero djece slabijeg imovinskog stanja i isplata 130 božićnica našim umirovljenicima.’ – navela je gradonačelnica Auguštan Pentek mjere i projekte provedene u Gradu tijekom prošle godine.

www.sjever.hr/gradonacelnik.hr 05.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.