Now Reading:
Skijaški je vikend i pojačan promet
Full Article 2 minutes read

Skijaški je vikend i pojačan promet

HAK

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije, a zastoji su povremeno pred naplatnim postajama i graničnim prijelazima.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. U Slavoniji i Baranji mjestimice ima magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Najava HAK-a

Pojačan promet u smjeru zapada očekuje nas cijelog vikenda do noći s ponedjeljka na utorak, 6./7. siječnja. Najznačajnijih gužvi bit će na glavnim cestovnim pravcima A3 Bregana-Lipovac, u smjeru GP Bregana, A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj, s gužvama na naplatnim postajama Zagreb-istok i Trakošćan.

Na ulasku u Hrvatsku gužvi će biti na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik), Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Maljevac), dok će se na izlasku zasigurno najduže čekati na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa.

Mnogi će skijaši na svoje skijaške destinacije krenuti u ranim jutarnjim satima u subotu, 4. siječnja (između 4:00 i 8:00 sati), kada nas očekuju gužve na glavnim cestovnim pravcima i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji. Zbog dužih čekanja na granicama, osobito na ulasku u zemlju, građanima RH i EU, ukoliko je moguće, savjetuju da koriste manje granične prijelaze u blizini.

foto: HAK

sjever.hr

04.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.