Now Reading:
Dalić odlazi s mjesta izbornika nakon Eura?
Full Article 3 minutes read

Dalić odlazi s mjesta izbornika nakon Eura?

dalić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u velikom intervjuu za Sportske novosti progovorio je i o svojoj sudbini. Odlazi li ili ostaje nakon Eura?

A što će biti s vama nakon Eura, i vi ste jedan od onih koji bi mogli otići…?

Ne mogu reći je li Euro posljednji ili nije. Misliš da jest, pa te nešto povuče. No što se god dogodi, bit ću ponosan. Istina, imam neku ambiciju, meni je cilj jednoga dana voditi neki jaki, veliki europski klub. Bio sam u finalu SP-a, bio u finalu Azijske Lige prvaka, osvajao sam trofeje… I volio bih voditi veliki europski klub. Moj ugovor istječe krajem Eura, ali meni ugovor ništa ne znači, što će mi ako nemam rezultat ili podršku. To me ne zanima. Ne zaštićujem se time. Mogu ga raskinuti sutra. Bitni su, naravno, rezultati, i kako se osjećamo.

O odlasku ste razmišljali i nakon SP-a, to nije tajna…

U trenucima kada sam vidio što smo napravili, s kolikim se veseljem narod vezao i koliko smo radosti donijeli… Bilo je to najveće događanje naroda nakon rata, i nisam imao pravo to napustiti. Ja sam bio prvi koji je to pričao, zagovarao, i kako bih onda to napustio. I onda sam pred sebe postavio ta dva nova cilja: Split i Euro. Znao sam da preuzimam rizik, ali reprezentacija se vratila narodu. I uspio sam.

dalić

Jeste li bili previše rastrgani nakon SP-a, razvlačili su vas na sve strane? Dosta ste se trošili na sve izuzev nogometa.

Jest, bila je takva situacija. I, ruku na srce, nije mi to nimalo odgovaralo. Bilo je prenaporno, ali sam nastojao da ne uskratim nikome ništa, da se odužim svima. To me umaralo, iscrpljivalo, privatnog života nije bilo, ali tu ljubav nisam mogao odbijati.

Jeste li time gubili svlačionicu? Kakav je vaš odnos danas?

Ništa se nije promijenilo. I dalje vlada veliko povjerenje, međusobni sklad; ja sam igrače pustio na miru, oni su na odmoru, i ja ću tek krajem siječnja krenuti u razgovor s njima – jasno, i s Rakitićem, posjećivati ih i nadograivati odnos. I dalje smo mi na jednom zajedničkom putu. Želio sam pritom odbijati i forsiranje medija, te sam sve probleme i ‘probleme’ riješio na miran način, nitko nije galamio, i to je moj stil i ostat će. Više čitajte na…..https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/reprezentacija/dalic-otvoreno-o-nadolazecoj-godini-vatrenih-ne-zanimaju-me-luksemburg-ili-gibraltar-zelimo-igrati-s-najjacima-ostaje-li-nakon-eura-vidjet-cemo/9803890/

www.sjever.hr/sportske.jutarnji.hr 02.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.