Now Reading:
U strana zimovališta odlazi 200 tisuća Hrvata – Znate li koliko to košta?
Full Article 2 minutes read

U strana zimovališta odlazi 200 tisuća Hrvata – Znate li koliko to košta?

Oko 200 tisuća hrvatskih građana u niskom je startu, nestrpljivo očekujući početak tzv hrvatskog skijaškog tjedna, odnosno zimskog odmora u nekom od stranih zimovališta

Aranžmane su mnogi još ljetos rezervirali, a HRT je provjerio po kojim cijenama i koja su odredišta najpopularnija među našim skijašima.

Već će prve dane 2020. mnogi Hrvati provesti na snijegu. I ove su im godine najdraža odredišta Austrija i Italija dok je za kraće boravke popularna Slovenija. Unatoč skraćivanju školskih praznika zbog nadoknada u brojnim školama – vrijednih aranžmana mnogi se nisu htjeli odreći.

Cijene u agenciji za tjedan dana hotelskog polupansiona kreću se od 4500 do 7000 kuna po osobi, ali ima i jeftinijih i bližih varijanti.

U troškove treba uključiti i skijašku kartu. Za novu skijašku opremu trebali biste izdvojiti između 5 i 6 tisuća kuna, ali unajmiti je možete i za mnogo manje. Dječji kompleti kreću se od 70 do 80 kuna po danu, a za odrasle 100. Skije na snijeg ne bi trebale ići bez prethodnog servisa, donosi HRT.

Dobra skijaška zabava osigurana je i za one koji odluče ostati kod kuće. U tijeku su pripreme za Snježnu kraljicu 4. i 5. siječnja. Iako je temperatura proteklih tjedana dosezala 20 stupnjeva, snijeg je dobro izdržao, a stiglo je i zeleno svjetlo FIS-a.

www.sjever.hr

31.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.