Now Reading:
Varaždinska glumica Jagoda Kralj Novak: Prošlo je jako brzo, ali ni u mirovini ne mirujem
Full Article 2 minutes read

Varaždinska glumica Jagoda Kralj Novak: Prošlo je jako brzo, ali ni u mirovini ne mirujem

Jagoda Kralj Novak

Jagoda Kralj Novak obilježila je 50 godina umjetničke karijere. U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu prošlog je tjedna predstavljena monografija autora Marijana Varjačića, a u varaždinskoj Gradskoj vijećnici u ponedjeljak je nacionalnu prvakinju i prvakinju drame Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu primio i na jubileju čestitao gradonačelnik Ivan Čehok.
Kralj Novak je istaknula da joj je ovih 50 godina prošlo kao trajanje jedne predstave.
– Jako brzo. Puno sam radila. Bila sam više u teatru nego doma. Naše radno vrijeme je ujutro, popodne, navečer, nema praznika, nema blagdana. Ali sve to s velikim zadovoljstvom. Ispunjena sam maksimalno kao čovjek, kao umjetnica koja je napravila 117 premijera. U mirovini jesam, ali nisam mirna. Imam još nekih ostataka u teatru koje radim, predstava „Trojica u Trnju“ i „Horor diptih“. Nadam se da ćemo ovo ljeto opet igrati vani. A za dalje, ako tko pozove, tu sam. Ako ne, smislit ću sama nešto. Ja uvijek smislim nešto – kazala je Jagoda Kralj Novak.

– Gospođa Jagoda nije samo jedna od glumica i nije samo naša nacionalna prvakinja, nego može reći da se u tim tisućama lica što ih je ona donijela na pozornicu zapravo zrcali i povijest cijelog našeg kazališta. Ja sam sretan kao gradonačelnik i kao čovjek koji od malih nogu prati kazalište da imamo ovu monografiju jer čitajući i listajući možete sve doznati o povijesti varaždinskog kazališta, o sjajnim predstavama, o sjajnim predstavama, o suradnji kazališta, naših glumaca s režiserima ne samo varaždinskim nego iz cijele Hrvatske pa i izvan nje. I naravno o važnosti kazališta za Varaždinke i Varaždince. Ispred svih građana čestitam gospođi Jagodi i zahvaljujem na cijelom njezinom umjetničkom opusu – rekao je gradonačelnik.

n.kalajdžija / sjever.hr

31.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.