Now Reading:
Đurđevac: novi kružni tok u kvartu Peski uskoro otvoren za promet
Full Article 2 minutes read

Đurđevac: novi kružni tok u kvartu Peski uskoro otvoren za promet

Nakon što su postavljene podzemne instalacije, te su završeni pripremni radovi na posteljici raskrižja ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića ovaj tjedan krenulo je asfaltiranje pješačkih staza i kolnih prilaza.

Preostalo je asfaltiranje završnog sloja asfalta na kolniku, postavljanje rasvjete, uređenje zelenih površina, postava prometnih znakova te izcrtavanje horizontalnu signalizaciju. Kružni tok će biti otvoren i pušten u promet krajem idućeg tjedna.

Na ovom se području već dogodilo nekoliko težih prometnih nezgoda u kojima je sudjelovalo više vozila i osoba, a takve nezgode mogu imati i tragične posljedice ne samo za učesnike nego i za brojne roditelje i djecu.

U ulici Antuna Radića kod ŠRC-a postavljene su i uzdignute plohe s iscrtanim pješačkim prijelazima koje zasigurno doprinose usporavanju prometa na ovom mjestu gdje brojni mališani dolaze na treninge i utakmice.

-Kružni tok je projekt koji radimo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa. Svake godine, pa tako i iduće godine planiramo aktivnosti i projekte u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i ŽUC-om radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja na području grada- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Radovi izvrsno napreduju te prate dogovorenu dinamiku izvođenja.

U izradi je i nova odluka o regulaciji prometa na području cijeloga grada kojom će se omogućiti postavljanje najrigoroznijih prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa i ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu.

www.sjever.hr/djurdjevac.hr 18.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.