Now Reading:
Veliki predizborni skup Koline Grabar Kitarović u Loboru – birajte osobu „koja prije svega voli ovu zemlju do bola“
Full Article 6 minutes read

Veliki predizborni skup Koline Grabar Kitarović u Loboru – birajte osobu „koja prije svega voli ovu zemlju do bola“

Kolinda Grabar-Kitarović u Bedekovčini posjetila Udrugu invalida i poručila svim članovima da budu samopouzdani u svemu što čine

Kolinda Grabar-Kitarović, aktualna hrvatska predsjednica i kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za novi mandat na Pantovčaku, u sklopu današnjeg posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji nakon Velikog Trgovišća i Zaboka stigla je i u Bedekovčinu.

Nakon druženja s građanima na tržnici, posjetila je i Udrugu invalida Bedekovčina. Riječ je o udruzi koja djeluje na području cijele Krapinsko-zagorske županije, a njezin je temeljni cilj promocija, zaštita i ostvarivanje prava osoba s intelektualnim teškoćama i invaliditetom i članova njihovih obitelji, kao i njihovo uključivanje u zajednicu i senzibilizacija zajednice za njihove potrebe i mogućnosti njihovog doprinosa zajednici.

– Ono za što se borimo u našoj Hrvatskoj je briga o invalidima i svim drugim osobama koje imaju bilo kakve posebne potrebe, bile one fizičke, mentalne ili neke druge vrste. Želim da se svi integriraju u društvo. Nitko nije genije, ali svatko ima svoj talent koji treba prepoznati i njegovati i zato zahvaljujem svim članovima ove Udruge što to čine za vas, što vam posvećuju svoje vrijeme i ohrabrujem vas budete samopouzdani u svemu što činite – rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović članovima Udruge prilikom obraćanja.

Predsjednicu je u Bedekovčini dočekao i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, predsjednik bedekovčanske Općinske organizacije HDZ-a, Zdravko Tušek.

– Iznimno smo ponosni na dolazak sadašnje i buduće predsjednice Republike Hrvatske u Bedekovčinu iz više razloga. Naime, naša je općina najveća općina na području Krapinsko-zagorske županije, krase ju dugogodišnja tradicija, poduzetništvo i posebno razvijeno školstvo, naša osnovna i srednja škola. Predsjednica je u svom mandatu već posjetila Srednju školu u Bedekovčini i na taj način odala priznaje svima onima koji rade na razvoju općine – kazao je Tušek.

Istaknuo je i kako mu je drago da je predsjednica za svoj današnji posjet odabrala Udrugu invalida koja djeluje na području Bedekovčine već više od 20 godina, promičući prava osoba s invaliditetom i osoba s posebnim potrebama.

– Očekujemo podršku predsjednice i u tom segmentu našeg društva, kao i podršku našim braniteljima okupljenima u Udruzi branitelja općine Bedekovčina. Predsjednica je i njih posjetila i na taj im način odala počast i priznanje. Ipak, najviše me veseli što se predsjednica družila s predstavnicima Općine i građanima Bedekovčine. Kao što je bila u ovom, uvjeren sam da će i u budućem mandatu biti sa svojim narodom i ljudima koji je podržavaju – zaključio je Zdravko Tušek.

Nakon posjeta Velikom Trgovišću, Zaboku i Bedekovčini, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat, održala je u utorak veliki predizborni skup u prepunom Društvenom domu u Loboru. Okupljenim je članovima i simpatizerima stranke poručila da će i dalje promicati hrvatske nacionalne interese i nikada neće Hrvatsku zvati malom.

Naglasila je da je njezin posjet Krapinsko-zagorskoj županiji, Velikom Trgovišću, Zaboku, Bedekovčini i Loboru, posebno emotivan jer je na 20. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Kazala je da smo s njim ostvarili slobodu i jedinstvo hrvatske domovine.

– Kasnije smo uveli Hrvatsku u članstvo Europske unije i NATO-a, a ja imam ogroman zadatak nastaviti taj posao, ne samo prosperitet svih nas, već i ugled Hrvatske u svijetu koji gradimo posljednjih godina – rekla je Grabar-Kitarović te dodala da nudi zajedništvo umjesto „mi ili oni“, optimizam umjesto beznađa, razvoj umjesto propadanja, inicijativu Triju mora srednje Europe umjesto regiona, Balkana „od kojeg smo se odlijepili“.

„Ja sam osoba koja će promicati hrvatske nacionalne interese prije svega, koja će promicati naše vrijednosti ovdje i u svijetu, koja Hrvatsku nikada neće zvati malom, koja će sudjelovati u rješavanju ključnih društvenih problema kao što sam pokazala i dosada“, rekla je Grabar-Kitarović naglasivši demografiju kao ključni problem ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi.

Na kraju je poručila okupljenima da 22. prosinca biraju osobu „koja prije svega voli ovu zemlju do bola“.

-I zato vas molim da 22. prosinca birate osobu koja prije svega voli ovu zemlju do bola. Nema te sile da mi te uzme, ja bit ću s tobom, ja ostajem tu. Osobu koja zna, koja može, koja želi, koja se bori za vas, koja je vaš glas i vaša predsjednica i bit će i ostat će vaša predsjednica. Idemo u pobjedu zajedno! – zaključila je Kolinda Grabar Kitarović.

Uz članove stranke i brojne građane, predsjednicu je dočekala i načelnica Općine Lobor i predsjednica Općinske organizacije HDZ-a, Ljubica Jembrih.

„Ponosni smo na to što nam je stigla predsjednica i ovdje odlučila održati svoj završni predizborni skup za Krapinsko-zagorsku županiju. S veseljem smo je dočekali i dajemo joj punu podršku, a za to doista imamo dobre razloge.Njenom pobjedom na izborima prije pet godina došla je bolja i kvalitetnija era. Uz predsjednicu i Vladu Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, život se i u Loboru vidljivo mijenja na bolje, rade se veliki projekti, Lobor polako postaje sigurno i ugodno mjesto za život svima, a najviše nas vesele i najveći su nam poticaj naše mlade obitelji koje nam ostaju tu”, kazala je Jembrih

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik, Žarko Tušek, zahvalio je svima što su u velikom broju stigli na skup i time pružili veliku podršku aktualnoj ali i budućoj predsjednici:

„Mislim da svi ovdje danas osjećamo jedan pozitivan naboj i te sve vrijednosti koje se vide ovdje danas, vide se u očima svih nas koji jednako osjećamo Hrvatsku kao i naša predsjednica koja je doprinijela promociji Hrvatske u svijetu kroz svoj mandat. Naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Krapinsko-zagorsku županiji dolazi svake godine po više puta, obišla je sve krajeve, a svake je godine uz nas i na najsvečaniji tjedan, tjedan kajkavske kulture – poručio je s govornice Tušek navodeći razloge zašto je završni skup održan u Loboru.

-Vlada Republike Hrvatske puno je ulagala i još uvijek ulaže u ovaj naš kraj. Već smo upoznati koliko je projekata realizirano u Krapinsko-zagorskoj županiji, gradi se 17 vrtića, ujedno jedan i ovodje u Loboru, a sve to uz podršku i podupiranje i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Sve ono što smo napravili slavimo danas u Loboru. Namjerno smo ovdje u jednoj maloj sredini jer ne mora uvijek sve biti u velikim središtima, već i u malom prostoru poput Lobora – završio je Tušek.

sjever.hr 11.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.