Now Reading:
Vlada RH podupire projekt obnove pruge Savski Marof-Kumrovec
Full Article 3 minutes read

Vlada RH podupire projekt obnove pruge Savski Marof-Kumrovec

brlek

Na prošlotjednoj sjednici Vlade Republike Hrvatske koja se održala u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina raspravljalo se o 38 točaka dnevnog reda te su donesene neke od strateških i kapitalnih odluka u smislu prometne i željezničke infrastrukture. Sjednici su, uz predsjednika Vlade i ministre, prisustvovali i brojni drugi državni i županijski dužnosnici na čelu sa županom Željkom Kolarom, zagorski saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici zagorskih gradova i općina, a među njima i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek.

Od strateških projekata koji su se na ovoj sjednici našli na dnevnom redu, Vlada RH podupire i projekt obnove željezničke pruge Savski Marof – Kumrovec – državna granica na dionici Harmica – Klanjec, težak 140 milijuna kuna te 20 milijuna kuna vrijedan projekt rekonstrukcije državne ceste DC229 na dionici Zagorska Sela – Razvor.

U Zaključku Vlade Republike Hrvatske stoji da se:
1. Podupire realizacija Projekta obnove željezničke pruge L102 Savski Marof – Kumrovec – državna granica, na dionici Harmica – Klanjec, u duljini od 19,4 km.
2. Zadužuje se Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da, u suradnji s društvom HŽ Infrastruktura d.o.o., osigura realizaciju Projekta iz točke 1. ovoga Zaključka, sukladno svojoj nadležnosti.
3. Zadužuje se Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da koordinira pokretanje postupka pregovora sa slovenskom stranom, radi omogućavanja provedbe Projekta iz točke 1. ovoga Zaključka, kao i regulacije prometa nakon provedene obnove.
4. Zadužuje se Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da razmotri moguće modele financiranja Projekta iz točke 1. ovoga Zaključka.

Nakon sjednice Vlade potpisano je 8 sporazuma te je uručen 51 ugovor, dodatak ugovorima, odluka i tabularna isprava vezane uz projekte u nadležnosti više ministarstava. Vrijednost je više od 80 milijuna kuna.

Gradonačelnik Brlek potpisao je s Ministarstvom uprave Sporazum o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke između Ministarstva uprave i Grada Klanjca.

www.sjever.hr/klanjec.hr 10.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.