Now Reading:
Biskup Bože Radoš predvodio misno slavlje povodom Dana Grada Lepoglave i Dana lepoglavske župe
Full Article 2 minutes read

Biskup Bože Radoš predvodio misno slavlje povodom Dana Grada Lepoglave i Dana lepoglavske župe

Povodom Dana Grada odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Povodom Dana Grada Lepoglave gradsko je izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili i njegov zamjenik Hrvoje Kovač, članovi Gradskog vijeća i gradskih mjesnih odbora, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen križa na groblju u Lepoglavi odalo počast poginulim hrvatski braniteljima s područja Grada Lepoglave. Uz gradsko izaslanstvo svijeće su upalili i počast poginulim braniteljima odali članovi njihovih obitelji te članovi udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

– Ovo je prigoda da zahvalimo našim sugrađanima koji su svojim životima omogućili da danas slobodni živimo u našem Gradu Lepoglavi gradeći na tim čvrstim temeljima bolju budućnost za sve njene građane – istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Škvarić.

Predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak poručio je da se ne smije zaboraviti žrtva lepoglavskih branitelja koji su s ostalim braniteljima obranili Hrvatsku ne dozvolivši da Lepoglava doživi sudbinu stradalih hrvatskih gradova.

Biskup Bože Radoš u Lepoglavi predvodio misno slavlje povodom Dana Grada Lepoglave i Dan lepoglavske župe

Na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, a povodom Dana Grada Lepoglave, ujedno i Dana lepoglavske župe, u župnoj crkvi u Lepoglavi misno je slavlje, u zajedništvu sa svećenicima iz okolnih župa, predvodio varaždinski biskup monsinjor Bože Radoš.

Misnom su slavlju nazočili brojni vjernici među kojima i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je ispred Grada Lepoglave biskupu, u spomen na ovaj susret, poklonio fotografiju slike Majke Božje Čestohovske koja se nalazi na središnjem oltaru lepoglavske crkve.

Želja nam je oživjeti prostor pavlinskog samostana i vratiti mu stari sjaj. Želimo da samostan postane živo mjesto vjere i razmišljanja, druženja i zajedništva te obrazovanja i kulture. Slobodan sam zamoliti vas oče biskupe da zajedničkim snagama krenemo u daljnju obnovu samostana i učinimo sve što je u našoj moći da ovaj samostan ponovno diše punim plućima – rekao je tom prigodom gradonačelnik Škvarić.

Nakon misnog slavlja vjernike je ispred crkve dočekalo kuhano vino i čaj kojim ih je počastio Grad Lepoglava. Inače, ovih je dana vjernike počastila i Pčelarska udruga Čmalico poklonivši im med. Učinila je to povodom spomendana svetog Ambrozija, zaštitnika pčelara.

sjever.hr 09.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.