Now Reading:
Zamjenik župana Sobota održao sastanak s predstavnicama Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”
Full Article 4 minutes read

Zamjenik župana Sobota održao sastanak s predstavnicama Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”

kckzz

Zamjenik župana Darko Sobota u četvrtak, 5. prosinca, u prostorima Županijske uprave održao je sastanak s predstavnicama Ocjenjivačke komisije Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” koje su u obilasku i ocjenjivanju terena i kandidiranih turističkih projekata na natječaju za prestižnu turističku nagradu Suncokret ruralnog turizma.

Za ovu nacionalnu nagradu kandidirano je i sedam projekata s područja Koprivničko-križevačke županije, a kako je pojasnio zamjenik Sobota nakon sastanka, Komisija će posjetiti i ocijeniti kandidirana turistička seljačka obiteljska gospodarstva, poduzetnike u ruralnom turizmu, ruralno-turističke projekte te valorizirati prijavljene manifestacije, tradicijsku gastronomiju i vinski turizam na području Koprivničko križevačke županije.

„Ponosni smo što naša županija u svim kategorijama koje se ocjenjuju ima svoje predstavnike. Uz manifestacije kao što su Festival žena iz ruralnog područja Koprivničko-križevačke županije koji organizira naše županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova te međunarodni festiva tradicionalnih kolača Virovsku prkačijadu, kandidirani su i EKO kuća Karlovčan iz Ferdinandovca, Obiteljsko izletište Novak iz Cepidlaka, OPG Divjačko iz Đurđevca te OPG Korošec iz Đelekovca. Kandidatura i različitost manifestacija i  projekata koji su prijavljeni na natječaj pokazuju kako  je naša županija pravi primjer zaštite i očuvanje hrvatske izvornosti i tradicije te održivog razvoja turizma u ruralnim područjima. Uvjeren sam kako će bogata ponuda Koprivničko-križevačke županije i ovim sudjelovanjem na natječaju zasigurno još više obogatiti hrvatsko turističko tržište te na najbolji način razvijati regionalnu turističku destinaciju kontinentalnog turizma“, naglasio je zamjenik Sobota.

Festival žena iz ruralnog područja Koprivničko-križevačke županije članicama Komisije  video prezentacijom je predstavila potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, ujedno i organizatorica festivala Verica Rupčić. Kroz priču o festivalu, Rupčić je ispričala povijest nastanka manifestacije te naglasila važnost koju festival ima za žene iz ruralnog područja.

„Najvažnija nam je afirmacija te promocija različitosti života današnje žene u ruralnim područjima. Želimo ojačati položaj žena u društvu, omogućiti im umrežavanje kako bi mogle  razmjenjivati iskustava, znanja i vještina u cilju podizanja kvalitete života u sredinama gdje žive jer one su te koje čuvaju kulturnu baštinu, tradiciju i običaje Podravine i Prigorja“, kazala je Rupčić prilikom prezentacije festivala.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica pohvalila je kandidirane projekte s područja naše županije i odličnu suradnju sa Županijskom upravom istaknuvši kako je koncept Suncokreta ruralnog turizma zamišljen kao jedinstvena nacionalna nagrada koji Udruga kontinuirano organizira od 2011. godine  uz pokroviteljstvo resornih ministarstava turizma i poljoprivrede te Hrvatske turističke zajednice. Cilj je promocije hrvatskog ruralnog prostora, a aktivnosti koje provode tijekom godine, dodala je Katica, usmjerene su i prema poticanju stanovništva  na realizaciju kreativnih ideja koje će obogatiti turističku ponudu na području u kojem žive.

„Više godina surađujemo s Koprivničko-križevačkom županijom kroz razne projekte i drago nam je da se za Suncokret ruralnog turizma, kojim nagrađujemo najbolje iz segmenta ruralnog turizma, s područja vaše županije kandidiralo sedam projekata u svim kategorijama koje ocjenjujemo. Nastojimo nagraditi perspektivne projekte, dati im dodatni poticaj što je ponekad vrlo zahtjevno jer svaka županija prijavljuje ono najbolje što ima. Cijelu smo godinu na terenu, mnogo je novih turističkih destinacija i projekata koji zaslužuju svaku pohvalu, a među njima su zasigurno i manifestacije i projekti koje ste kandidirali“, kazala je Katica nakon sastanka.

Dodajmo kako je ove godine na natječaj stiglo čak 150 projekata iz 17 županija, a dodjela nagrada najboljima planirana je za siječanj iduće godine.

www.sjever.hr/kckzz.hr 06.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.