Now Reading:
Strpite se još malo – hladnoća će uskoro popustiti!
Full Article 2 minutes read

Strpite se još malo – hladnoća će uskoro popustiti!

Prvo smo se žalili na vrijeme u studenome da „nije normalno takvo toplo vrijeme pred kraj godine”, a sad mnogi kukaju da im je zima! Još malo pa će zatopliti!

Ipak, temperatura niža od prosječne za početak prosinca bit će i danas.
U unutrašnjosti u prvom dijelu dana često magla i niski oblaci, a potom su moguća sunčana razdoblja. Na Jadranu pretežno sunčano, poslijepodne uz postupan porast naoblake, a navečer malo kiše može pasti u Dalmaciji. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, a prema kraju dana na srednjem i južnom dijelu će okrenuti na jugo.
Najniža temperatura zraka od -6 do -1, na obali i otocima od 1 do 6 °C. Najviša između 0 i 4, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 9 do 14 °C, na jugu i malo toplije.

Vrijeme narednih dana

Djelomice sunčano, u petak i subotu u unutrašnjosti uz maglu i niske oblake koji se ponegdje mogu zadržavati i veći dio dana. Na Jadranu promjenljivo s povremenom kišom koje će najmanje biti tijekom nedjelje. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, dok će na Jadranu umjereno do jako jugo u subotu okretati na umjeren jugozapadnjak koji će krajem nedjelje jačati. Toplije, osobito za vikend u unutrašnjosti.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Iako će biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne, u unutrašnjosti Hrvatske će tmurni dijelovi dana nepovoljno utjecati na raspoloženje kod meteoropata, a reumatičari i plućni bolesnici mogu i zbog niskih jutarnjih temperatura zraka imati manje tegobe. Na Jadranu će u prvom dijelu dana biometeorološke prilike biti povoljne, a u drugom dijelu razmjerno nepovoljne, pa je kod meteoropata moguće smanjenje koncentracije, razdražljivost i nesanica, a kod kroničnih bolesnika veće tegobe.

www.sjever.hr/dhmz

05.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.