Now Reading:
Đurđevac: Kuća Osmijeha riješiti će stambeno pitanje udomljene djece nakon 18-e godine
Full Article 2 minutes read

Đurđevac: Kuća Osmijeha riješiti će stambeno pitanje udomljene djece nakon 18-e godine

kuća osmijeha

Grad Đurđevac je s partnerima Centrom za socijalnu skrb Đurđevac i Udrugom udomitelja za djecu Osmijeh još prošle godine prijavio projekt pod nazivom Kuća Osmijeha na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici.

Ovaj je tjedan došla potvrda da je projekt prošao drugu stepenicu provjere tj. ocijenu kvalitete te se uskoro očekuje i potpis ugovora.

Cilj projekta je pružanje adekvatne stručne pomoći djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji su smješteni u udomiteljskim obiteljima, a članovima udruge Osmijeh podrška za svakodnevno suočavanje sa specifičnim problemima udomiteljstva.

Projektom će se opremiti kuća u kojoj će biti smješteni mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon navršenih 18 godina izlaze iz sustava udomiteljstva. Planirana je i adekvatna stručna pomoć udomiteljima i mentorima kroz razne edukacije.

-U cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji, Đurđevcu i okolnim općinama ne postoji organiziran stambeni prostor koji je osiguran za mlade koji izlaze iz sustava udomiteljstva. Ne postoji ni adekvatna stručna pomoć i podrška udomiteljima za kvalitetnije i specijalizirano udomiteljstvo. Problem nastaje jer udomljena djeca mogu u udomiteljskoj obitelji ostati samo do 18.-te g. nakon čega su prepuštena sama sebi. Ponosim se što će ovo biti prva takva stambena zajednica u našoj županiji te što naš projekt ostvario maksimalno 120 bodova od 120- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Ovo je zbilja prekrasna vijest u ovo predbožićno vrijeme za udrugu, njezine članove, ali i samu lokalnu zajednicu- rekla je predsjednica Udruge Osmijeh Dubravka Čordašev.

Projekt obuhvaća razdoblje od 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta je oko 1,2 mil. kuna. Projekt bi se u cijelosti trebao financirati iz sredstava EU.

www.sjever.hr/Grad Đurđevac 05.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.