Now Reading:
Dodijeljene plakete Zlatna kuna najboljim tvrtkama u Krapinsko-zagorskoj županiji
Full Article 4 minutes read

Dodijeljene plakete Zlatna kuna najboljim tvrtkama u Krapinsko-zagorskoj županiji

zlatna kuna kzz

Danas je, 05. prosinca, održana Svečana sjednica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina na kojoj su dodijeljene nagrade “Zlatna plaketa s likom kune” za najuspješnije poduzetnike za 2018. godinu. Na svečanoj sjednici uz poduzetnike i nagrađene nazočni su bili i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek, savjetnik predsjednika HGK Marko Jurčić, predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec, gradonačelnici i načelnici s područja Krapinsko-zagorske županije.

Plaketa Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima dodjeljuje se u tri kategorije – prva kategorija su velika trgovačka društva sa 250 i više zaposlenih, druga kategorija su srednja trgovačka društva sa 50 do 249 zaposlenih i treća kategorija su trgovačka društva do 49 zaposlenih.

Josip Grilec, predsjednik Županijske gospodarske komore Krapina, istakao je kako je 2018. godina bila najbolja poduzetnička godina od kada se prate rezultati u Županiji i da je bilo izuzetno teško odabrati najuspješniju tvrtku koja bi dobila plaketu Zlatna kuna. Dodao je kako se uspjeh očituje u predanosti i motiviranosti poslu.

“Nagrada plaketea Zlatna kuna naglašava one tvrtke koje zapošljavaju ljude, koje proizvode, koje izvoze i upravo Krapinsko-zagorska županija pokazuje ono što treba hrvatskom gospodarstvu koje ima lošu strukturu”, rekao je Marko Jurčić, savjetnik predsjednika HGK.

Plaketu Zlatna kuna za najuspješnije veliko trgovačko društvo dobila je tvrtka AquafilCRO d.o.o. iz Oroslavja koju je preuzeo direktor i član uprave tvrtke Saša Muminović koji je kazao kako AquafilCRO već 18 godina posluje u Hrvatskoj i kako su se u tih 18 godina dogodile velike promjene prvenstveno u radnoj snazi za koju je danas izazov kako naći novu a zadržati staru radnu snagu.

Najupsješnije srednje trgovačko društvo je Prostoria d.o.o. iz Svetog Križa Začretja, a plaketu Zlatna kuna preuzeo je direktor i vlasnik tvrtke Tomislav Knezović koji je istaknuo kako je tvrtka pokrenuta prije osam godina i danas se proizvodi izvoze u više od 60 zemalja širom svijeta te kako je ovo priznanje svih djelatnika tvrtke.

Za najuspješnije malo trgovačko društvo plaketu Zlatna kuna dobila je tvrtka iz Marije Bistrice Rusan-Mikron d.o.o. koju je preuzeo direktor i suvlasnik tvrtke Ivan Rusan a koji je također rekao da je ovo priznanje nagrada svih djelatnika tvrtke te da danas svoje proizvode izvoze u cijelom svijetu, a najviše u zemljama Europske unije.

“U 2018. godini imali smo najveći ukupan prihod, najveću dobit, najveću pokrivenost uvoza izvozom, ali u 2019. godini očekujemo još bolje rezultate. Dobitnici ovogodišnjih plaketa su tvrtke koje su se pokazale uspješne i na europskim i na svjetskim tržištima, a i samo brandiranje ovih poduzeća doprinosi kompletnom imidžu Krapinsko-zagorske županije”, rekao je župan Željko Kolar.

m.sopek/sjever.hr 05.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.