Now Reading:
Stiže li konačno zima, a možda i malo snijega?
Full Article 3 minutes read

Stiže li konačno zima, a možda i malo snijega?

snijeg

Konačno dolazi promjena vremena i vremenske prilike kakve se i očekuju krajem studenog. Doduše, u petak će još biti iznadprosječno toplo, uz jugozapadnjak, a tijekom vikenda u većini unutrašnjosti primjerenije dobu godine, posebice u nedjelju ujutro, kada je ponegdje moguć slab mraz. Zahladnjenje će se osjećati već tijekom subote, kada u višem gorju mogu zalepršati snježne pahulje, a večer će biti najhladniji dio dana.

Prema prognozi DHMZ-a u petak nas očekuje promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom koja će biti češća na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Najmanje se kiše očekuje u Istri i središnjoj Hrvatskoj gdje će biti i najviše sunčanih razdoblja sredinom dana. Na kopnu vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na moru umjeren i ponegdje na udare jak jugozapadni i zapadni, a na jugu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 8, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna od 9 do 14 na kopnu te od 13 do 18 °C na obali i otocima.

U subotu djelomice sunčano. Ujutro još može pasti malo kiše, osobito u Dalmaciji i Slavoniji, a u najvišem gorju i susnježice. U Gorskom kotaru, Lici i Posavini oblačnije, krajem dana mjestimice s maglom. Vjetar slab do umjeren sjeverni, pod Velebitom mjestimice jaka, drugdje uglavnom slaba do umjerena bura. Jutaranja temperatura na kopnu bi u nekim mjestimima mogla biti najviša u danu, uglavnom bez izraženog dnevnog hoda, većinom od 4 do 7, a navečer osjetno hladnije. Na Jadranu jutarnja temperatura od 10 do 14, a najviša dnevna između 13 i 16 °C.

Biometeorološke prilike u petak će biti razmjerno nepovoljne a tegobe od kojih su meteoropati i kronični bolesnici patili prehodna dva dana će tijekom dana malo popuštati.

www.sjever.hr/DHMZ 29.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.