Now Reading:
JURA: Važno je dobro se pripremiti za novu financijsku perspektivu 2021.-2027.
Full Article 2 minutes read

JURA: Važno je dobro se pripremiti za novu financijsku perspektivu 2021.-2027.

U Park Botique Hotelu, u sklopu provedbe projekta ”Suradnja za razvoj” održana je konferencija pod nazivom „Strateško planiranje regionalnog i lokalnog razvoja – osnovni preduvjet sufinanciranja EU projekata u novoj financijskoj perspektivi (2021-2027)“.

Projekt ”Suradnja za razvoj” provodi Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, a financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

– Cilj konferencije je krajnjim korisnicima, javnopravnim tijelima, predstavnicima lokalnih vlasti dati dodatne informacije vezane uz novu financijsku perspektivu, odnosno važnosti strateškog planiranja u novoj financijskog perspektivi i povlačenju EU sredstava – rekao je ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Krunoslav Blaži.

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak istaknuo je kako se važno dobro pripremiti za novu financijsku perspektivu.

– Što se tiče Varaždinske županije, a vidljivo je iz otvorenog proračuna Ministarstva financija, mi smo najveći apsorberi EU sredstava u Hrvatskoj. U ovom trenutku, samo 55 velikih projekata u vrijednosti 120 milijuna eura investicija u županiji dovoljno govori u prilog tome. Ono što je posebno važno jest da regionalne i jedinice lokalne samouprave vrlo brzo i točnije prepoznaju probleme u financiranju iz EU fondova i neke stvari koje su bile zanemarene u ovoj prvoj omotnici, trebat će mijenjati – rekao je Paljak te dodao kako je prethodni okvir iznosio 10,7 milijardi eura, a očekuje se da će i sljedeći biti na toj razini.

Ukupna vrijednost projekta „Suradnja za razvoj“ iznosi 23.754.679,20 HRK, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 20.191.477,32 HRK, odnosno 85%. Projekt traje 60 mjeseci, od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2023.

m.furlan/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.