Now Reading:
DA SE NE IZNENADITE! Nakon južine veliko zahladnjenje, a stiže i snijeg
Full Article 2 minutes read

DA SE NE IZNENADITE! Nakon južine veliko zahladnjenje, a stiže i snijeg

Ako vam smeta južina i ove temperature nimalo uobičajene za studeni, nemamo za vas dobre vijesti – južina nas očekuje i danas, a i temperatura viša od jučerašnje

U većem dijelu Hrvatske će danas, najavljuju iz DHMZ-a, biti umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, razmjerno vjetrovito te i dalje iznadprosječno toplo. Kiša će biti češća na Jadranu i predjelima uz njega gdje može biti i obilna te praćena grmljavinom. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na Jadranu ponegdje s olujnim udarima.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, duž obale i na otocima između 11 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 u unutrašnjosti te od 15 do 20 °C na Jadranu.
Kiše će biti i u noći na petak i u petak prijepodne.

Vrijeme narednih dana

Promjenljivo uz povremenu kišu, osobito u petak na Jadranu. Za vikend će kiša biti rjeđa pojava, a u nedjelju se očekuje ponovno tek navečer. Na kopnu vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, u gorju s jakim udarima, a u subotu prolazno sjeveroistočni. Na Jadranu će umjeren do jak jugozapadnjak i zapadnjak u subotu oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i buru, a u nedjelju će zapuhati jako jugo. Još u petak iznadprosječno toplo, a za vikend postupno zahladnjenje pa se u nedjelju ujutro na kopnu očekuje mraz.
Od ponedjeljka vrlo hladno. Pritom će porasti vjerojatnost i za snijeg u gorju, ali i u nizinama, a u jutarnjim satima može biti mraza.

Bioemetorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne a tegobe od kojih su meteoropati i kronični bolesnici patili prehodna dva dana će tijekom dana malo popuštati.

www.sjever.hr/DHMZ

28.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.