Now Reading:
SLUČAJ ŠKRINJA Jasmina je ubijena u snu?
Full Article 3 minutes read

SLUČAJ ŠKRINJA Jasmina je ubijena u snu?

I danas se nastavilo suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić 2000. godine, čije je tijelo 19 godina bilo sakriveno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu. Na redu za svjedočenje bili su medicinski sudski vještak Josip Škavić i obducentica Andrina Kopjar te liječnica Vanja Prgomelja iz hitne medicinske pomoći.

Medicinski sudski vještak Škavić potvrdio je nalaz da je Jasmina Dominić umrla nasilnom smrću zbog višestrukih prijeloma glave, a tijelo u zamrzivaču bilo neprirodno savijeno u struku sa stopalima uz glavu. Rekao je i kako je žrtva bila u pasivnom položaju prilikom usmrćivanja te da nema obrambenih ozljeda, a udarana je predmetom poput ušice sjekire ili sličnog sredstva.

Škavić je dodao i da ovakve ozljede grupirane na maloj površini tijela obično su nastale u jednom relativno brzom nizu i nije uobičajeno u praksi mijenjanje sredstva za zadavanje ovakvih ozljeda. Komentirao je i sam položaj tijela u zamrzivaču rekavši da je tijelo preko ruba ubačeno u zamrzivač, a to je mogla učiniti i ženska osoba prosječne težine.

Svjedočila je i Vanja Prgomelja, liječnica iz ekipe hitne medicinske pomoći, koja je izašla na teren zbog srčanog udara Franje Sabola, ujaka žrtve i optužene.

– On i supruga bili su jako uznemireni, nisam u potpunosti razumjela, ali sam shvatila da je pronađeno tijelo nestale rođakinje. Zvali smo naš dojavni centar da jave policiji što smo saznali – rekla je Prgomelja te dodala kako je ekipa hitne pomoći otišla u kuću obitelji Dominić gdje je liječnica Smiljani Srnec savjetovala uzimanje tablete za smirenje te na zahtjev policajaca pogledala zamrzivač gdje je vidjela koljena iz crne vreće.

Policijski službenik Vladimir Makar 2005. godine zaprimio je prijavu nestanka Jasmine Dominić koju je podnijela njezina majka Katarina, dok je mjesec dana kasnije nestanak prijavio i otac Martin. Kao razlog zašto je nestanak prijavljen tek 2005. rečeno mu je da je sestra Smiljana kontaktirala s Jasminom.

Na slučaju nestale Jasmine radile su službenice Gordana Štefinec i Ljubica Farkaš, koja je rekla da je najviše razgovarala s majkom te sa Smiljanom, a s ocem nije, te da joj je majka Katarina rekla da je Jasmina nestala za vrijeme studija i da je zadnji kontakt bio kada je iz Zagreba pitala može li ići u Francusku, raditi na brod, što joj je otac dozvolio.

Od 2015. slučaj nestale vodio je Josip Jalšovec. Smiljana i njezin suprug Ivan Srnec išli su na poligraf. Iako je Smiljana dvaput inzistirala na testiranju, nije mogla pristupiti zbog medicinske terapije koju je primala.

n.kalajdzija/sjever.hr 27.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.