Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija predstavlja se na gospodarskom sajmu u Londonu
Full Article 3 minutes read

Koprivničko-križevačka županija predstavlja se na gospodarskom sajmu u Londonu

global

Delegacija Koprivničko-križevačke županije na čelu sa županom Darkom Korenom je otputovala na gospodarski sajam GOING GLOBAL LIVE, manifestaciju koja će se držati u Londonu od 27. do 28. studenog. Uz našu županiju, na sajmu će se predstaviti i Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska te Bjelovarsko-bilogorska županija uz veliku potporu prehrambene kompanije Podravka d.d. koja će također predstaviti svoje adute na svjetskom tržištu.

Župan Koren je uoči putovanja u London kazao kako je ovo izvrsna prilika za našu i partnerske županije u smislu promocije velikih potencijala s kojima raspolaže sjeverozapadna Hrvatska. Strani investitori tako će imati prilike upoznati se za poduzetničkim potencijalom, poduzetničkim zonama, turističkim destinacijama, biološkom raznolikošću i ekološkim pristupom u proizvodnji hrane te bogatom kulturnom baštinom cijele sjeverozapadne Hrvatske.

„Gospodarski sajam i forum u Londonu su sjajna prilika da se pet županija predstave na svjetskoj sceni sa svim svojim potencijalima. Ono što treba istaknuti jest činjenica da Velika Britanija i britanske tvrtke, radi Brexita, traže načine kako proizvodnju zadržati u EU te su sklone otvarati predstavništva i kompanije u drugim zemljama. Procijenili su da svoju gospodarsku aktivnost mogu nastaviti i na području sjeverozapadne Hrvatske što je iznimno pozitivno za nas. Mi ćemo iskoristiti priliku i predstaviti podravsko-prigorsko gospodarstvo, poduzetničke zone i mogućnosti ulaganja“ kazao je župan Koren te dodao kako velik obol u predstavljanju na sajmu daje i tvrtka Podravka koja je naš najsnažniji gospodarski subjekt te već dugi niz godina svjetski ambasador hrvatske kvalitete.

Na hrvatskom paviljonu, koji će posjetiti i Nj. E. Igor Pokaz i Tomislav Vlahutin iz hrvatskog veleposlanstva, će se predstaviti svih pet županija sa svojim posebnostima, a važno je spomenuti kako se Hrvatska po prvi puta predstavlja na ovoj manifestaciji koji se održava desetu godinu zaredom.

Više informacija o događanju koje okuplja 150 izlagača iz svijeta, mogu se pronaći na službenoj internet stranici sajma.

www.sjever.hr/kckzz 27.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.