Now Reading:
Za 17 dječjih vrtića u Hrvatskom zagorju Vlada osigurala čak 120 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Za 17 dječjih vrtića u Hrvatskom zagorju Vlada osigurala čak 120 milijuna kuna

Gornja Stubica

Diljem Hrvatskog zagorja realiziraju se brojni projekti. Jedan od najvažnijih svakako je izgradnja dječjih vrtića u brojnim gradovima i općinama, a na svoje su sada došli i stanovnici Gornje Stubice.
Na radost brojnih mladih obitelji koje uskoro više neće trebati svoje mališane voziti u vrtiće u okolna mjesta, u Gornjoj je Stubici u utorak označen početak radova na izgradnji dječjeg vrtića „Jurek”.
Čestitajući i zahvaljujući svima koji su pokrenuli ovu inicijativu, sudjelovali i sudjeluju u realizaciji projekta te omogućili da se san stanovnika Gornje Stubice konačno ostvari, saborski zastupnik Žarko Tušek, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, je istaknuo:
– Mi smo kao Vlada RH ponosni na ovih 17 projekata diljem Krapinsko-zagorske županije, vrijednih više od 100 milijuna kuna, samo potpore oko 120 milijuna kuna realiziranih projekata izgradnje vrtića. Smatramo to jednom od kapitalnih mjera aktualne vlade, uistinu neophodnom za opstojnost ruralnog prostora i kvalitetu života ljudi. To jest demografska, ali je prije svega ljudska mjera! Svjesni smo kako danas žive obitelji, kakav je tempo njihova života i rada i da je bez osiguranja vrtića i temeljne infrastrukture nemoguće koliko-toliko kvalitetno živjeti.

Tušek je kazao kako je ovo doista veliki dan za Gornju Stubicu te dodao:
– Vrtić ima prekrasno ime, meni jedno od najljepših koje sam čuo – Jurek, prema sv. Juri, zaštitniku ove župe i ovoga kraja. Nadam se da će u njemu biti puno malih stubičkih Jureka i Jurica, puno djevojčica i dječaka koji će ovdje uživati, igrati se i educirati u prekrasnom okruženju.
Izgradnju dječjeg vrtića omogućili su Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede, preko mjere 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.
Početkom radova polako se, ali sigurno, realizira dugogodišnji san stanovnika Gornje Stubice, kazao je načelnik Jasmin Krizmanić.
– Vrtić je ugovoren na iznos od 12,6 milijuna kuna, imat će oko tisuću kvadratnim metara, imat će tri jedinice za vrtićki, dvije za jaslički uzrast i ukupno će tu biti 85-ero djece. Sretan sam i zadovoljan što kao načelnik mogu nazočiti ovom događaju i da se ostvaruje ono što smo sanjali i obećali, a to je izgradnja dječjeg vrtića – kazao je načelnik Krizmanić.
Dodajmo da je zemljište za izgradnju ustupila Zagrebačka nadbiskupija, a očekuje se da će dječji vrtić biti izgrađen u roku od 12 mjeseci.

sjever.hr

26.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.