Now Reading:
Novo „slatko” mjesto u Zagrebu – otvoren Muzej čokolade
Full Article 2 minutes read

Novo „slatko” mjesto u Zagrebu – otvoren Muzej čokolade

Želite li čuti priču o čokoladi, od njezine daleke prošlosti sve do sadašnjosti, ali i isprobati razne vrste čokolade, posjetite novootvoreni Muzej čokolade u Zagrebu

U muzeju se kroz brojne sobe kronološki putuje kroz povijest izrade čokolade: od obrade zrna kakaovca u Mezoamerici do današnje Ruby čokolade, piše Dnevnik.hr. U svakoj sobi se educira pa se tako može saznati kako je čokolada bila piće prije no što je postala pločica. Čokolada se je pila iz otmjenih šalica, a pila ju je isključivo elita. Kakaovac je služio i kao platežno sredstvo, pa je tako jedno jaje vrijedilo jedno zrno, a ljudski rad sto zrna kakaa.


U Muzeju čokolade se može isprobati nekoliko vrsta čokolade, a među njima je i ona najpoznatija: mliječna. U drugom dijelu Muzeja se djeca mogu igrati molinillom, drevnim predmetom kojim se izrađivala čokolada. Prilikom izrade stvarala se pjena i bila je najpoželjniji dio čokoladnog napitka. On je bio i sastavni dio vojnih obroka.
-Bio je to vrlo kaloričan napitak koji je pomagao u borbi. U Muzeju imamo i originalne limenke čokolade koje je kraljica slala britanskoj vojci za vrijeme Burskih ratova 1900 – rekao je Domagoj Cerovac, suvlasnik Muzeja čokolade Zagreb.
Inače, predmete za muzej vlasnici su kupovali po cijelom svijetu. Obilazeći muzeje, kušali su na stotine čokolada.

Na ulasku u muzej posjetitelj dobije kutijicu s čokoladama koje degustira prilikom obilaska, piše Dnevnik.hr.

Muzej čokolade u Varšavskoj 5 otvoren je svakoga dana od 10 do 22 sata, a cijene ulaznica su za odrasle 60 kuna te za djecu od 4 do 18 godina 40 kuna, dok se za mališane u dobi do 4 godine ulaz ne naplaćuje.

screenshot

www.sjever.hr/dnevnik.ht

26.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.