Now Reading:
Ivanečki proračun porastao za 1,6 milijuna kuna – sredstva za Advent i sport
Full Article 3 minutes read

Ivanečki proračun porastao za 1,6 milijuna kuna – sredstva za Advent i sport

Ivanec

Vijećnici su u Ivancu, na sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak, donijeli treći ovogodišnji rebalans proračuna koji se mijenja, odnosno raste, za 1,6 milijuna kuna na prihodovnoj strani. Riječ je prije svega o povećanju prihoda od poreza što je javno pohvalio i klub SDP-a.

Od ukupnog povećanja sredstava dio od 250 tisuća kuna utrošit će se za organizaciju Adventa u Ivancu, manifestacije koja bi u prosincu trebao građanima Ivanca donijeti nešto novo, nešto što će zasigurno upotpuniti ionako bogata događanja u tom gradu. Što se tiče samog programa gradonačelnik Milorad Batinić najavio je da će u Ivancu biti klizalište dok je za sve ostalo rekao neka ostane iznenađenje za građane. Dodao je da su dugo promišljali kako organizirati tu manifestaciju, ali da će svakako biti sadržaja za sve građane, a posebice za one najmlađe u vrijeme kada će biti na školskim praznicima.

Povećanje sredstava u proračunu biti će od koristi i za ivanečki sport. Tako je 118 tisuća kuna više sredstava namijenjeno za Rekreacijski centar Lančić-Knapić dok je 55 tisuća kuna namijenjeno za pomoćno nogometno igralište u Salinovcu. Iznos od 250 tisuća kuna namijenjen je za sanaciju krovišta sportske dvorane.

Dodajmo da će Dnevni centar za starije i nemoćne dobiti dodatnih 287 tisuća kuna. Osigurano je i dodatnih 50 tisuća kuna za potpore osobama starije životne dobi. Na kraju su izmjene proračuna dobile jednoglasnu potporu Vijeća.

Osim prihvaćene izmjene proračuna donijet je i Plan djelovanja Grada Ivanca u području prirodnih nepogoda koji, sukladno zakonu, uključuje popis mjera i nositelja mjera u slučaju nastajanja nepogode, procjenu osiguranja opreme i drugih sredstava za zaštitu i sprječavanje stradanja imovine, gospodarskih funkcija i stradanja stanovništva.

Na dnevnom redu našla se i izmjena Odluke o nerazvrstanim cestama. Od zadnjeg su usklađivanja evidencije nerazvrstanih cesta prošle 3 godine, a u međuvremenu je Grad Ivanec u nekoliko navrata provodio postupke evidentiranja, pa je nužno je evidenciju upotpuniti. U novoj evidenciji nalaze se svi dostupni podaci o nerazvrstanim cestama, kao i nove ceste za koje će se moći omogućiti evidentiranje upisa u zemljišne knjige kao javnog dobra Grada Ivanca.

Prihvaćen je i Prijedlog strategije razvoja sporta Grada Ivanca 2019.-2023. na temelju zaključaka Strategije razvoja grada Ivanca s ciljem unaprjeđenja postojećeg stanja sporta. Opisano je aktualno stanje sporta te su predložene mjere kojima se može ostvariti pozitivan utjecaj na sport u gradu.

Teme na sjednici bile su i Davanje suglasnosti na prijedlog Općih uvjeta za usluge ukopa pokojnika unutar groblja, parkiranja na uređenim javnim površinama i tržnice na malo, davatelja usluga Ivkoma d.d., te Izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje siječanj-rujan 2019.

Osim toga, prihvaćena je Odluka o prihvatu najpovoljnije ponude na temelju javnog natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada, njih 12, od čega za tri nije pristigla ni jedan ponuda, te Odluka o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Ivanca.

Dodajmo i da su prihvaćena financijska izvješća za 2018. godinu trgovačkih društava Čistoća, Varkom, Ivkom, Ivkom-Vode te Poslovne zone Ivanec.

s.kalajdžija / sjever.hr

26.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.