Now Reading:
U SPOMEN NA VUKOVAR 1991. Kolona sjećanja i u Ivancu
Full Article 2 minutes read

U SPOMEN NA VUKOVAR 1991. Kolona sjećanja i u Ivancu

U nedjelju odavanje počasti poginulim vukovarskim braniteljima na groblju u Kamenici, potom sveta misa zadušnica, kolona sjećanja i molitva kod spomen obilježja u Ivancu

Nakon 14. memorijalnog malonogometnog turnira održanog krajem kolovoza, UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDRa Ivanec nastavljaju s programom u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje u obrani Vukovara 1991. godine.
Tako će se, u nedjelju, 17. studenoga, u 16 sati na groblju u Kamenici, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, odati počast Stjepanu Vusiću, Josipu Kapustiću i Tomi Jamboru, potom će u 18 sati u župnoj crkvi u Ivancu biti služena Sveta misa zadušnica, a od 19 krenut će Kolona sjećanja putem od crkve do spomen obilježja u Ivancu, gdje će program biti okončan zajedničkom molitvom.
Na svetu misu u Ivancu i Kolonu sjećanja pozvani se svi građani koji i na ovaj način žele odati počast žrtvama srpske agresije na Vukovar.

U planu je i posjet Vukovaru

Završna aktivnost ovogodišnjih 6. Dana sjećanja na Vukovar bit će posjet Vukovaru, kojega sredinom prosinca organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec u suradnji s HVIDRom Ivanec, kada će se odati počast na spomen lokacijama u Vukovaru i okolici.
Program zajednički organiziraju i provode Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec, u suradnji s gradom Ivancem i župom Ivanec, uz pomoć Policijske postaje Ivanec i IVKOMa Ivanec.
Pokrovitelji su mu Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Ivanec.

www.sjever.hr

13.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.