Now Reading:
Otvorena senzomotorna dvorana u Dječjem vrtiću „Tratinčica“ u Varaždinskim Toplicama
Full Article 1 minutes read

Otvorena senzomotorna dvorana u Dječjem vrtiću „Tratinčica“ u Varaždinskim Toplicama

Dani Grada Varaždinskih Toplica bili su idealna prilika i za otvorenje dva velika toplička projekta – reciklažnog dvorišta te moderno opremljene senzomotorne dvorane u Dječjem vrtiću Tratinčica.

Riječ je o investiciji vrijednoj 850.000 kuna. S iznosom od 200.000 kuna u sufinanciranje se uključila Varaždinska županija, a Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sa 155.000 kuna. Preostali dio osigurao je Grad Varaždinske Toplice iz svojeg proračuna.
– Dobili smo veliku prostoriju u kojoj možemo djelovati na dječje motoričke sposobnosti. Naš je cilj prevenirati bilo kakva odstupanja u senzornoj integraciji pri razvoju djece predškolske dobi. Mi činimo to na najljepši mogući način, odnosno kroz igru. Djeca će se zabavljati, igrati i smijati te na taj način bezbrižno rasti pod budnim okom terapeuta – pojasnila je Linda Novačić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica“.


Sva oprema u senzomotornoj dvorani je pomno birana, od specijaliziranih dobavljača, a riječ je o certificiranim ljuljačkama, posebnim toboganima i drugim podražajnim sredstvima koja utječu na stimulaciju dječjih osjetila.

www.sjever.hr

13.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.