Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA: Početak vikenda loš, ali onda stiže sunce!!!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA: Početak vikenda loš, ali onda stiže sunce!!!

kiša

U petak nas očekuje umjereno i pretežno oblačno, s više sunčanih razdoblja na Jadranu tijekom prijepodneva. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Poslijepodne i osobito navečer na Jadranu i područjima uz njega bit će mjestimične kiše, lokalno i obilne, a u noći na subotu oborine će biti u većini krajeva. Na kopnu vjetar slab i ponegdje umjeren jugoistočni i istočni, a na Jadranu jugo koje će tijekom dana jačati na jako. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu uglavnom od 2 do 7, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna između 12 i 18 °C, u Dalmaciji i malo viša.

Početak vikenda, odnosno u subotu, u noći i ujutro u većini krajeva umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a potom postupni prestanak oborine te smanjenje naoblake. Na kopnu se lokalno može stvarati magla. U drugom dijelu dana bit će djelomice sunčano, a u Slavoniji i Baranji te osobito u Dalmaciji i dalje promjenljivo uz kišu i lokalno izraženije pljuskove. Umjeren, na moru i u gorju povremeno jak jugozapadni i južni vjetar postupno će slabjeti i prolazno okrenuti na sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 5 do 10, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 18 °C.

Biometeorološke prilike će se pogoršati u odnosu na prethodni dan. Nesanica, nervoza ili loše raspoloženje su mogući i kod manje osjetljivih ljudi, a veće poteškoće kod kroničnih bolesnika od reumatskih, krvožilnih i plućnih bolesti. Važno je i nadalje strogo slijediti savjete liječnika i izbjegavati veće napore.

www.sjever.hr/DHMZ 08.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.