Now Reading:
I McDonald’s protiv plastike – Uvode tri nova proizvoda
Full Article 2 minutes read

I McDonald’s protiv plastike – Uvode tri nova proizvoda

U hrvatskom ogranku najvećeg lanca restorana brze hrane odlučili su se na iskorak koji bi trebali osjetiti svi njegovi gosti, zaposlenici, ali i okoliš. Naime, McDonald’s je jučer u svom restoranu u Avenue Mallu u Zagrebu predstavio svoj plan smanjenja upotrebe plastike i postupnog prestanka njene upotrebe do 2025. godine, piše Poslovni dnevnik.

-O ovom problemu treba govoriti jer je važan za cijeli planet, a onda i za nas. S tim se borimo neko vrijeme, nije jednostavno, jer smo najveći lanac restorana na svijetu, želimo biti među prvima koji idu u tom smjeru smanjenja upotrebe plastike. Što se kod nas napravi ima veliki utjecaj. Nas dnevno posjeti u restoranima u Hrvatskoj više od 10.000 ljudi kojima želimo pokazati da se može bez toliko plastike. Ovo je paneuropski projekt  budući da je EU regulirala upotrebu plastike u budućnosti i s tim se moramo nositi. Sljedeće godine ide prvi korak, a mi već uvodimo artikle koji će zamijeniti dosadašnje plastične. To su papirnate slamke, papirnati držači za balone i papirnate čašice za neke od naših proizvoda poput sladoleda McFlurry. Do 2025. želimo imati svu ambalažu ili iz održivih izvora, ili recikliranih ili certificiranih, koji nemaju negativan utjecaj na okoliš – objasnio je direktor McDonald’sa Hrvatska Pavel Pavliček.

S takvim pristupom McDonald’s bi, ističu, mogao ispuniti postavljene ciljeve EU u vezi kružnoga gospodarstva i sprečavanja nastanka otpada. S takvim aktivnostima će, kažu, nastaviti tako da se u poslovanju prije svega bave održivim korištenjem plastik, piše Poslovni.
Kao lanac koji u Hrvatskoj ima 30 restorana, najviše u takvom sektoru, nije jednostavno provesti spomenutu promjenu, pogotovo u pogledu nabave adekvatnih materijala. Nova ambalaža testira se, dakle, u restoranu u Avenue Mallu, a postepeno će se uvoditi i u ostale diljem zemlje.

Cijeli članak pročitajte ovdje

www.sjever.hr/poslovni.hr

06.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.