Now Reading:
Studenti u Krapinskoj-zagorskoj županiji imaju još deset dana za prijavu žele li stipendiju!
Full Article 2 minutes read

Studenti u Krapinskoj-zagorskoj županiji imaju još deset dana za prijavu žele li stipendiju!

studenti medicine kzz

Još je ostalo deset dana do kraja prijava za dodjelu stipendija studentima u Krapinsko-zagorskoj županiji koje dodjeljuje sama Županija. I dok su stipendije za nadarene studente i one koji će dobiti potporu po socijalnom kriteriju ograničene na 30 po svakoj kategoriji, broj stipendija za deficitarna zanimanja ovisi o broju prijava.

-Stipendije će se dodijeliti svim studentima koji se prijave i koji su akademske godine 2019./20. upisali 1. godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine, integriranog preddiplomskog i diplomskog studija farmacije, integriranog preddiplomskog i diplomskog studija matematike – nastavnički smjer te integriranog preddiplomskog i diplomskog studija fizike – nastavnički smjer – stoji u objavi dijela natječaja koji se odnosi na deficitarna zanimanja.

Svako tko stekne pravo po toj kategoriji dobivat će mjesečnu stipendiju u iznosu od 700 kuna. Riječ je o istom iznosu kao u za nadarene studente i studente koji će ostvariti pravo na stipendiju po socijalnom kriteriju. Stipendija će se isplaćivati za akademsku godinu 2019/20. i to u 10 mjesečnih anuiteta. Korisnik stipendije gubi pravo na isplatu stipendije, ako svojevoljno prekine školovanje za koje mu je stipendija odobrena.

www.sjever.hr 05.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.