Now Reading:
PROLJEĆE U STUDENOME? Pogledajte što najavljuju prognostičari!
Full Article 2 minutes read

PROLJEĆE U STUDENOME? Pogledajte što najavljuju prognostičari!

Iako su se neki žalili što je bablje ljeto tako dugo trajalo i što prave jeseni nije bilo, kraj listopada donio nam je pravo jesensko vrijeme – osim kiše, pala je i temperatura! No ako ste već spremili laganiju odjeću, pogriješili ste! Naime, prognostičari najavljuju južinu u dane vikenda.
Evo što kaže HRT-ov glavni meteorolog Zoran Vakula:

„S južinom od vikenda temperatura zraka ponovno će porasti pa je nakon prošla dva i pol tjedna i rijetko, ponegdje čak i prvi put doživljene tako dugotrajne i izražene poslijepodnevne temperature zraka – te ovog samo kratkotrajno hladnijeg razdoblja – sve veća vjerojatnost da će i prvo desetodnevlje studenoga biti iznimno toplo, ponegdje možda čak i opet rekordno!? Sutra će situacija biti povoljnija, postupno će se razvedravati, što je uvod u stabilniji petak. Računajte na hladno jutro, na blagdan Svih Svetih, kad će jutarnje temperature diljem unutrašnjosti biti koji stupanj iznad nule, dok će u gorju vrijednosti biti negativne.
Prema kraju tjedna ponovno će naglo zatopliti, uz južinu. Tako bi već u nedjelju moglo biti iznadprosječno toplo, više od 20 stupnjeva i na moru, i na kopnu, osobito u Slavoniji.
Početak studenog mogao bi tako biti rekordno topao!”

www.sjever.hr/hrt

30.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.