Now Reading:
U zemlji još uvijek sto tisuća turista
Full Article 2 minutes read

U zemlji još uvijek sto tisuća turista

turisti

Lijepo vrijeme još uvijek pogoduje hrvatskim turističkim domaćinima kod kojih se trenutačno odmara oko sto tisuća gostiju. U prošlu subotu bilo ih je točno 95.400, s tim da ih je samo tog dana stiglo 35.000. Posljednjih su dana najbrojniji domaći gosti te Slovenci, Austrijanci, Nijemci i Britanci. Slična je struktura gostiju bila i prije godinu dana u ovo vrijeme, s tim da je turista u Hrvatskoj tada bilo gotovo 24.000 manje nego sada, prenosi Večernji.hr.


Turistička godina tako ide svome kraju s mnogo manje stresova nego što ih je bilo u predsezoni i, na kraju krajeva, tijekom same špice u srpnju, koji je obilježio manjak gostiju u odnosu na sedmi mjesec 2018. Inače, samo u listopadu do jučerašnjeg dana registrirano je 1,03 milijuna turista koji su ostvarili 3,5 milijuna noćenja. Ovogodišnji deseti mjesec, u kojem dominiraju Nijemci, Hrvati, Britanci, Austrijanci i Slovenci, bolji je od lanjskog za 11 posto i u dolascima i u noćenjima. Ovaj mjesec donio je još jedan rekord. Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u protekli petak domaći je turizam upisao 19,722.582 dolazaka i 106,162.242 noćenja, čime je premašen turistički promet ostvaren u cijeloj 2018.


Najviše su noćenja pritom ostvarili Nijemci, a slijede domaći gosti, Slovenci, Austrijanci, Poljaci i Talijani. Najviše noćenja ostvarili su domaćini u Dubrovniku, Rovinju, Poreču, Splitu, Medulinu, Umagu, Viru, Malom Lošinju. Na obiteljski smještaj, koji je ostvario 38,8 milijuna noćenja, otpada najveći dio kolača. Hoteli su upisali 24,4 milijuna, a kampovi 18,8 milijuna noćenja, piše Večernji.hr.

sjever.hr

29.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.