Now Reading:
Sindikati napustili pregovore i objavili u kojim školama sutra neće biti nastave
Full Article 2 minutes read

Sindikati napustili pregovore i objavili u kojim školama sutra neće biti nastave

Ništa od dogovora predstavnika Vlade i sindikata u obrazovanju – sindikalisti su današnji sastanak napustili, a štrajk se nastavlja.

Nakon sastanka u Vladi s ministrom financija i ministrom rada, sindikati su službeno objavili da će se štrajk sutra odvijati u školama u Gradu Zagrebu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

-Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, nakon uvodnih rečenica postavio je pitanje predstavnicima Vlade – ima li Vlada određen termin za sastanak sa sindikatima koji su u štrajku, za rješavanje njihovih zahtjeva. Nakon razmišljanja predstavnika Vlade, dobili smo odgovor da Vlada ne zna’ – rekao je Mihalinec dodavši da su na sastanku bili ministar financija Zdravko Marić i ministar rada Josip Alardović, prenosi Dnevnik.hr.

Iz sindikata kažu da nisu dobili odgovor na pitanje kada će biti razgovor o koeficijentima te da nisu imali razlog za nastavak razgovora.
‘-Što kada ne znaju, a javno objavljuju preko medija, od premijera na dalje, da su ovo pregovori koji rješavaju pitanje zaostajanja plaća u obrazovanju, a mi znamo da to nije, da pregovori o osnovici ne rješavaju pitanje zaostajanja plaća u obrazovanju, nego pitanje zaostajanja svih plaća javnih službi za ostalim plaćama u zemlji i da mi u tim pregovorima ne želimo sudjelovati tako dugo dok ne riješimo naš problem. Imamo naše predstavnike koji će dalje pregovarati o osnovici za plaće. To su ostali sindikati javnih službi kojima većini dajemo naše povjerenje da će dobro i kvalitetno pregovarati naše zahtjeve. Ne želimo biti pokriće premijeru da mi sada razgovaramo o našem zahtjevima kada razgovaramo o osnovici, jer to nije istina. Mi na to nemamo pravo. Na to nas obvezuju naši članovi – rekao je Mihalinec, a prenio Dnevnik.hr.

-Naš će štrajk trajati dok se ne riješe naši zahtjevi – rekla je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.
Sindikalisti i dalje tvrde da imaju dovoljnu podršku svojih članova da se štrajk nastavi te da imaju razrađen i plan do kraja sljedećeg mjeseca. Svjesni su da će nadoknade nastave morati biti, ali u svojim zahtjevima i dalje ne popuštaju.

Štrajk se nastavlja i u visokom obrazovanju pa će se tako na fakultetima održati u srijedu 30. listopada.

screenshot

www.sjever.hr/dnevnik.hr

28.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.