Now Reading:
Jesu li varaždinski šefovi sindikata, Šprem i Mihalinec, izbacili iz igre trećeg, Stipića?
Full Article 3 minutes read

Jesu li varaždinski šefovi sindikata, Šprem i Mihalinec, izbacili iz igre trećeg, Stipića?

Željko Stipić, dugogodišnji predsjednik sindikata Preporod, u ovom je štrajku gotovo nevidljiv. Jednu konferenciju za medije održao je samostalno na početku štrajka. U isto vrijeme na stranicama sindikata objavljuje postotke učitelja i nastavnika koji štrajkaju i koji su često znatno niži od postotaka koje Branko Mihalinec i Sabha Šprem svakodnevno iznose u javnost – donosi T portal.

S obzirom na to da su zaposleni u školama uglavnom članovi tri spomenuta sindikata, koje vode Šprem, Mihalinec i Stipić, odsutnost ovog potonjeg na konferencijama za medije poprilično je uočljiva.

sanja šprem

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, na naše pitanje o očitom sukobu s čelnikom Preporoda progovara u rukavicama, no daje do znanja da nisu na istoj valnoj duljini.

‘Ne bih želio proširivati tu priču. Ova kompletna inicijativa je inicijativa Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i mi smo tu inicijativu pokrenuli te vodimo borbu i štrajk. Nama je drago da ovog puta sindikat Preporod ne kontrira, kao što je kontrirao do sada u svim aktivnostima, bez obzira kako su oni to prikazivali. Uopće ne bih želio da se u ovom štrajku govori o tome’, kaže za tportal.

No o ovom sukobu koji se očito provlači više godina za tportal je progovorio predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić. I to ne u rukavicama, nego vrlo kritički prema Stipiću. Ide toliko daleko da izriče sumnju da je Stipić trojanski konj ubačen u sindikalne redove.

‘Taj je sukob u sindikalnom svijetu više nego poznat. Naši sindikati i ovi koji organiziraju štrajk imaju dugogodišnji sukob s gospodinom Stipićem i ne vjerujemo mu baš ništa. Pamtimo sva događanja koja su bila u prošlosti i ne vidimo nijedan razlog zašto bi taj čovjek nepopravljivog karaktera primijenio svoju poziciju i stavove’, kaže Ribić. Više čitajte na ….https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/znate-za-dvojac-koji-svaki-dan-otkriva-gdje-ce-se-strajkati-no-fali-treca-osoba-pitanje-gdje-je-nestao-zeljko-stipic-otkrilo-istinu-o-pozadinskom-sindikalnom-ratu-foto-20191024

www.sjever.hr/T portal 25.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.