Now Reading:
Još ćemo uživati u suncu i toplini, ali uskoro očekujte drastičnu promjenu vremena!
Full Article 2 minutes read

Još ćemo uživati u suncu i toplini, ali uskoro očekujte drastičnu promjenu vremena!

Sljedećih će se dana – sve do početka novoga tjedna, a u južnijim hrvatskim krajevima vjerojatno i do kraja mjeseca – ionako već neuobičajeno dugo i toplo razdoblje dodatno produljiti, te odstupanje od prosječne temperature zraka još više povećati. Najavljuje nam to Zoran Vakula, glavni HRT-ov meteorolog te dodaje:

„Pritom će u četvrtak u mnogim krajevima biti toplije nego u srijedu, tijekom koje su magla i niski oblaci onemogućili porast temperature do rijetko doživljenih vrijednosti u listopadu. No, u četvrtak će ih ponovno biti. Nadam se bez novih rekorda, poput onih izmjerenih u utorak, kada je u Kninu izmjereno čak 28,6 °C – najviša temperatura zraka tako kasno u godini na toj meteorološkoj postaji DHMZ-a.”

Vrijeme danas u Hrvatskoj

Prema najavama DHMZ-a, prevladavat će sunčano, a ujutro i u dijelu prijepodneva u mnogim će mjestima biti magle i niskih oblaka. Krajem dana na sjevernom Jadranu porast naoblake. Puhat će slab i poslijepodne umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu jugo. Najniža temperatura zraka na kopnu od 6 do 11, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna uglavnom između 22 i 27 °C.

U nastavku tjedna

Prevladavat će sunčano i iznadprosječno toplo. U unutrašnjosti će u prvom dijelu dana mjestimice biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab i ponegdje umjeren, u petak sjeverozapadni, u nedjelju jugozapadni. Na Jadranu će umjereno jugo u petak okrenuti na buru i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez značajne promjene.

A drugi tjedan?

U ponedjeljak će biti još kako-tako, a velika promjena vremena stiže u utorak, kada bi dnevna temperatura mogla pasti na svega 7 Celzijevih stupnjeva! Do tada, uživajmo!

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Mjestimično u unutrašnjosti Hrvatske jutarnja magla bi mogla kraće nego prethodnog dana smetati reumatičarima, kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima. Iznadprosječno toplo vrijeme sredinom dana uz jugozapadnjak u unutrašnjosti, a južina cijelog dana na većem dijelu Jadrana mogli bi izazvati manje smetnje u obliku umora i nervoze kod najosjetljivijih ljudi. I dalje će se jedino na krajnjem jugu Hrvatske cijelog dana zadržati povoljne biometeorološke prilike.

www.sjever.hr/hrt/dhmz

24.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.