Now Reading:
DANAS ŠTRAJK U ŠKOLAMA U CIJELOJ HRVATSKOJ: Što nas očekuje sutra još se ne zna
Full Article 2 minutes read

DANAS ŠTRAJK U ŠKOLAMA U CIJELOJ HRVATSKOJ: Što nas očekuje sutra još se ne zna

sanja šprem

“Naši zahtjevi nisu usvojeni i to sustavno govorim svaki dan. Vlada nije usvojila zahtjeve dva najveća obrazovna sindikata u Hrvatskoj i jedini logični slijed je nastavak štrajka”, istaknula je predsjednica Sindikata učitelja Sanja Šprem koja je zajedno sa predsjednikom Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimirom Mihalincem poručila da se danas nastavlja štrajk po cijeloj Hrvatskoj.

I dok je proteklih tjedan dana na snazi bio cirkularni način štrajka, odnosno svaki drugi dan štrajkalo se u nekoliko županija, danas nastave nema u gotovo svim školama u našoj zemlji pa će djeca ostati većinom doma.

“Pritisak će sigurno svakodnevno jačati jer su želja za borbom za dostojanstvo svaki dan sve veći i veći. Naši zahtjevi su sasvim jasni, sa koeficijentima složenosti posla zaostajemo za drugim javnim službama.

Ponuda premijera je da svima podjednako raste osnovica. Raste osnovica, ali zaostajanje i naša pozicija i dalje nije rješenje jer su zaposlenici u obrazovanju najpotplaćenija karika sustava

Premijerova i svaka računica da će osnovica svima rasti 6,12 posto i svi će imati jednako povećanje plaće, a to ne znači da se naše zaostajanje ispravilo” najavila je Šprem.

Inače, čelnici sindikata iz dana u dan su se hvalili velikom odazivu na štrajk, između 80 i 90 posto. Ako će tako biti i danas onda je riječ o najmasovnijoj sindikalnoj akciji zaposlenih u školama u posljednje vrijeme.

s.kalajdžija/sjever.hr 21.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.