Now Reading:
Varaždinci nezainteresirani za rođendan Facebook grupe “Varaždinsko smeće”
Full Article 2 minutes read

Varaždinci nezainteresirani za rođendan Facebook grupe “Varaždinsko smeće”

varaždinci

Facebook grupa “Varaždinsko smeće” obilježila je u subotu godinu dana od osnutka a na njihovu proslavu na Korzu odazvalo se tek nekoliko desetaka građana iako osnivači Grupe tvrde da ih prati više tisuća Varaždinki i Varaždinaca.

Jedna od organizatorica Tena Rak ukratko je rekla što je sve grupa prošla u godinu dana i ustvrdila da je ta grupa prerasla u građansku inicijativu. Po njenom mišljenju posljednjih desetak godina u Gradu Varaždinu je kao u tamno doba srednjeg vijeka. Kazala je da još dok je išla u srednju školu bilo dosta događanja ali da onda slijedi “tamnih” deset godina:

-U zadnjih deset godina se dogodilo takvo mračno doba, mene podsjeća ono na Srednji vijek Varaždina. Što se to događalo zadnjih deset godina nisam sigurna jer me baš nije bilo ovdje – riječi su mlade Tene Rak. No, ustvrdila je da se nešto pokrenulo između ostalog osnivanjem grupe. Kazala je da je ta grupa prerasla u pokret koji se bavi svim problemima u gradu. No, bez obzira na njene riječi po kojima Facebook grupa radi velike stvari te je riječi pratilo i slušalo tek nekoliko desetaka ljudi. Hoće li i nakon ovog slabog odaziva građana biti aktivnosti grupe ostaje da vidimo?

s.kalajdžija/sjever.hr 20.10.2019.


Input your search keywords and press Enter.