Now Reading:
Srednjoškolci u Zaboku upoznati s velikom opasnošću i jednim od najgorih zločina našeg doba
Full Article 2 minutes read

Srednjoškolci u Zaboku upoznati s velikom opasnošću i jednim od najgorih zločina našeg doba

Trgovanje ljudima jedan je od najgorih zločina našeg doba, jer se trguje ljudima, čime se čini neprocjenjiva povreda ljudskih prava. Republika Hrvatska, u odnosu na trgovanje ljudima, prepoznata je kao zemlja tranzita, ali sve više i zemlja porijekla te krajnje destinacije žrtava trgovanja ljudima. Žrtve trgovanja ljudima su osim žena i djevojaka, kojima se najčešće trguje zbog spolne eksploatacije, sve češće i muškarci koji su najčešće žrtve zbog prisilnog rada, dok se djecu prisiljava na prosjačenje ili ih se prodaje obiteljima bez djece.

U Srednjoj školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku u petak su Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije i Policijska uprava krapinsko-zagorska obilježili Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima u suradnji sa školom domaćinom.

-Obilježavanjem Europskog dana suzbijanja trgovine ljudima, kroz edukativno predavanje, učenike drugog razreda nastojalo se upoznati s problemom trgovanja ljudima, načinima na koje mogu biti uvučeni u trgovinu ljudima, upoznati ih sa skrivenim načinima manipulacije, a posebice postupcima kojima mogu izbjeći da postanu žrtve trgovanja ljudima, kao i institucijama, organizacijama i udrugama koje pružaju ili mogu pružiti pomoć u eventualnim takvim slučajevima – doznajemo u Policijskoj upravi Krapinsko-zagorskoj.

Tom prilikom podijeljeni su im i informativni letci o problematici trgovine ljudima Hrvatskog crvenog križa i Ministarstva unutarnjih poslova.

www.sjever.hr 20.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.