Now Reading:
Spriječen obračun članova varaždinskog krim miljea
Full Article 3 minutes read

Spriječen obračun članova varaždinskog krim miljea

policija

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad osmero osoba, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te Teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

policija

Nakon izdavanja naloga varaždinskog Županijskog suda pretražene su kuće i vozila kojima se koristi sedam muškaraca starosti od 51, 59, 35, 55, 25, 62 i 61 godinu i jedne ženske 23-godišnje osobe. Jedna je osoba s područja Krapinsko-zagorske županije i jedna s područja grada Zagreba, a preostalih je šest s područja grada Varaždina. Sve su osobe od ranije poznate policiji, a sumnja se da je vođa cijele ove organizacije 51-godišnji Varaždinac.

Voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske Sandra Karabegović naglasila je kako su ovom akcijom zaplijenjena dva uređaja za koje se smatra da su mogući detonatori za eksplozivnu napravu.

policija

-Ono što je najbitnije u ovom kriminalističkom istraživanju je da je na području grada Varaždina spriječeno teško kazneno djelo postavljanjem dvije eksplozivne naprave, što je ovom akcijom prekinuto i nije došlo do eksplozije – naglasila je, te potvrdila kako je planirano kazneno djelo bilo usmjereno prema osobama iz kriminalnog miljea s područja grada Varaždina. Kriminalističko će se istraživanje nastaviti u suradnji s državnim odvjetništvom.

Osim spomenutih detonatora, pronađena je i bijela praškasta materija nalik na drogu amfetamin težine oko 28.5 grama, zelena biljna materija nalik na drogu marihuanu težine oko 1386 grama, nepoznata bijela praškasta materija težine oko 89.5 grama, smeđa praškasta materija nalik na drogu heroine težine oko 2.5 grama, jedna medicinska šprica zapremnine 5 ml ispunjena s 4 ml crne guste tekućine izgledom i mirisom nalik na ulje indijske konoplje, 2 precizne digitalne vage, 2420 komada raznog streljiva, zračna šuška, 2 plinska pištolja, 2 prigušivača pucnja, 2 glatke cijevi za pušku, cijev za pištolj, pojačivač trzaja za automatsku pušku, nekoliko optičkih ciljnika, više komada kućišta s rukohvatom za pištolje, spremnik za automatski pištolj, više komada mobilnih uređaja i SIM kartica te veća količina raznovrsne robe za koju se sumnja da potječe od počinjenja kaznenih djela.

policija
  • Upravo zbog ovakvih rezultata postoje odredbe Zakona o kaznenom postupku i protokolu suradnje između državnog odvjetništva i policije po kojima onda primjenom određenih radnji dolazimo do ovakvih rezultata. Po zaprimanju kaznene prijava, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu obavit će ispitivanje okrivljenika i sukladno postavljanjem zakonskih razloga predložiti određivanja istražnog zatvora – zaključio je Općinski državni odvjetnik u Varaždinu Goran Supančić.
policija
policija
policija

sjever.hr

18.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.