Now Reading:
Međunarodni kongres “Pravo i medicina – ruku pod ruku” sutra u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Međunarodni kongres “Pravo i medicina – ruku pod ruku” sutra u Varaždinu

hotel turist

Sutra u 14:00 sati u varaždinskom hotelu Turist započinje međunarodni kongres “Pravo i medicina – ruku pod ruku”. Ovaj kongres po prvi put u Hrvatskoj okuplja brojne cijenjene stručnjake iz cijele regije koji će predstaviti aktualne teme te raspravljati o problematici u iznimno važnom području sinergije medicine i prava.

Tako će se čuti izlaganja o problematici prekovremenog rada zdravstvenih radnika, o položaju liječnika u kolektivnom pregovaranju, problemima prisile prema zdravstvenim radnicima kao novog kaznenog djela te odgovornosti zdravstvenih radnika, obradi plaća u zdravstvu, poreznim aspektima naknada plaća, primjeni novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti s posebnim naglaskom na provedbu Zakona u domovima zdravlja te propisima o medicinskom turizmu.

Kongres “Pravo i medicina – ruku pod ruku” predstavlja izvanredan spoj medicine i prava jer jedni bez drugih ne mogu kvalitetno funkcionirati. Održava se u organizaciji Hrvatske udruge za medicinsko pravo i Udruge pravnika u zdravstvu, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Župana Varaždinske županije Radimira Čačića, Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića te Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

Sudionicima će na početku pozdrave uputiti uime Župana Varaždinske županije Radimira Čačića – Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Varaždinske županije Lovorka Horvat, dipl.iur., uime Udruge pravnika u zdravstvu – Predsjednica Udruge Snježana Cerjan, mag.iur. te uime Hrvatske udruge za medicinu i pravo – Predsjednik Udruge Miran Cvitković, dr.med.

sjever.hr

17.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.