Now Reading:
Još će srijeda biti sunčana, a onda će jesen pokazati i svoje drugo lice
Full Article 2 minutes read

Još će srijeda biti sunčana, a onda će jesen pokazati i svoje drugo lice

jesen

Nakon produženog i sunčanog vikenda, srijeda će nastaviti s uglavnom sunčanim vremenom, no ponegdje uz prolaznu, umjerenu naoblaku. Navečer sa zapada jače naoblačenje, tijekom noći u većini krajeva s kišom. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, u Slavoniji i južni, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 8, na Jadranu od 11 do 16, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 23 °C.

U četvrtak umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, na Jadranu i grmljavinom, a u petak i subotu pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Na kopnu slab i umjeren jugozapadnjak u petak će prolazno okrenuti na sjeveroistočnjak. Na Jadranu će umjereno do jako jugo i jugozapadnjak u četvrtak okrenuti na buru i sjeverozapadnjak, a u petak oslabjeti. U četvrtak svježe, uglavnom na kopnu, a od petka temperatura zraka u porastu.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti još razmjerno povoljne u prvom, a razmjerno nepovoljne u drugom dijelu dana. Moguće su manje smetnje uzrokovane vremenom kod kroničnih bolesnika u obliku pojačavanja tegoba od kojih inače pate, a kod meteoropata u obliku umora i slabije koncentracije.

www.sjever.hr/DHMZ 09.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.