Now Reading:
Na varaždinskom groblju odana počast poginulim braniteljima
Full Article 2 minutes read

Na varaždinskom groblju odana počast poginulim braniteljima

Povodom Dana neovisnosti, danas su kod Križa branitelja na Gradskom groblju u Varaždinu položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule branitelje, a počast je uz izaslanstvo Grada Varaždina, Udruge branitelja te PU varaždinske odalo i izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili zamjenik župana Tomislav Paljak i  predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac, a u županijskom izaslanstvu bio je i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Pozvavši na minutu šutnje, predsjednik Županijske skupštine Runac je naglasio kako se danas prisjećamo svih onih koji su za samostalnost Hrvatske dali ono najvrjednije što su imali, a to je život.
Zamjenik župana Tomislav Paljak čestitao je svima Dan neovisnosti pozvavši građane da s ponosom izvjese nacionalna obilježja.
-Prisjećamo se 8. listopada s posebnom zahvalnošću i pijetetom onima koji su za neovisnost Domovine položili živote. Posebno se sjećamo uloge branitelja s područja naše županije koji su svoj doprinos obrani domovine pokazali gotovo na svim ratištima diljem Hrvatske – rekao je zamjenik župana Paljak te zaključio kako je Odluka o neovisnosti donesena u dramatičnim i teškim okolnostima, dan nakon raketiranja Banskih dvora.
Molitvu za sve preminule i poginule predvodio je velečasni Ivica Horvat.
 
Važno je istaknuti kako je Dan neovisnosti blagdan koji se u Hrvatskoj obilježava 8. listopada. Toga dana 1991. godine Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ te je tim činom Republika Hrvatska krenula svojim samostalnim putem

www.sjever.hr

07.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.