Now Reading:
Manifestacija “Zahvala jeseni u Klanjcu” ove godine postala punoljetna
Full Article 3 minutes read

Manifestacija “Zahvala jeseni u Klanjcu” ove godine postala punoljetna

zahvala jeseni u klanjcu

Jučer je, 05. listopada, na trgu Antuna Mihanovića, svečano otvorena 18. po redu manifestacija “Zahvala jeseni u Klanjcu”. Manifestacija je počela otvaranjem dvije izložbe kiparice Valentine Rašan i likovne izložbe ‘Oton Iveković’ – klanječka platna’, a današnji dan je posvećen najmlađima.

Gradonačelnik Zlatko Brlek pozdravljajući okupljene kazao je da je ove godine manifestacija postala punoljetna i da je ona od malog događanja prerasla ne samo granice županije već i šire. “Manifestaciju smo započeli sa jednim malim štandom naših vinara, a danas je to manifestacija koja okuplja goste iz čitave Europe. Turistički pridonosi samom Klanjcu, jer ljudi kada jednom dođu u Klanjec, vide Klanjec, uvijek se vraćaju”, rekao je gradonačelnik Brlek.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pozdravljajući sve koji su stigli na manifestaciju rekao je da su se i ove godine udruge iz Klanjca pobrinule da se svi osjećaji ugodno. “Jesen je bogata u Krapinsko-zagorskoj županiji sa raznim manifestacijama, a jedna od njih je i Klanječka jesen. Krenuli smo s manifestacijom vrlo skromno, a danas je to jedna ozbiljna manifestacije, manifestacija koja se četiri godine provodila kroz projekat “Europa za građane” gdje su nastupala kulturna umjetnička društva iz desetak europskih zemalja”, rekao je župan Kolar te dodao da su mještani Klanjca otvorena srca prema svima i da je ovdje uvijek atmosfera zbog koje se posjetitelji vraćaju svake godine.

Potpredsjednik Hrvatskog Sabora Siniša Hajdaš Dončić otvorio je manifestaciju i rekao: “Grad Klanje je brendiran kao mjesto kulturnog turizma i kroz ovu manifestaciju Grad pokušava širiti svoju ponudu. Svake godine dolaze različiti izvođači iz drugih država i to je dobro za ovaj kraj, za Krapinsko-zagorsku županiju gdje se mogu pokazivati tradicionalni običaji”, rekao je Hajdaš Dončić.

m.sopek/sjever.hr 06.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.